Van Adelaide naar Amsterdam

15 december 
Boehoe…..het is tijd om te gaan! De receptie nog even onze boardingpassen laten printen en toen de bus gevuld.

Het is raar, maar na bijna zeven weken Australië gaan we terug naar het koude Nederland.
We rijden eerst naar Port Adelaide. Het havengebied van Adelaide. We wandelen daar wat rond en maken wat foto’s. We genieten van de zon. Heerlijk die warme stralen.

Vanuit hier rijden we via Semaphore en Henley Beach naar Glenelg. Dit is een grotere badplaats. We lunchen hier achter een windscherm in het zonnetje. Mmmmm….niets mis mee.

Na de lunch nog heel even naar het strand. Nog één keer het zand tussen onze tenen voelen. Dit gaat weer heel lang duren.
We rijden nog even naar Harbour town, een outlet dorp, maar vinden hier niets naar onze zin.

We hadden nog wat drinken over en drinken dit knus in onze bus. Haha….zo lang mogelijk volhouden.

Bus vol tanken en terug naar het Noorden waar we Jolly Jumper terug naar huis gaan brengen.
Met de taxi naar het vliegveld en omdat we pas om half elf vliegen hebben we tijd zat. Boeken nog even uit de tas en in de zon genieten.

Uiteindelijk toch onze reiskleren aan. Lange broeken en t-shirts.
Nu is het wachten op het boarden en dan kan de lange trip beginnen. Ruim 13 uur naar Dubai en dan ruim 7 naar Amsterdam. Maar ach……No worries!
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | 1 reactie

Adelaide dag 3

14 december 
De laatste dag hier in Adelaide……jammerrrrr……vannacht heeft het geregend en we staan op met bewolking. Dit maakte het even wat frisser, maar dat was maar van korte duur gelukkig.
Wederom lopend naar Adelaide gegaan. We gaan de weg op ons duimpje kennen :D

We starten bij de Urban Cow Studio. Dit is een galerie en winkeltje met allemaal producten van artiesten uit Adelaide. Mooie dingen hebben we gezien. Aan deze studio zat een koffietentje “the howling owl” en hier verkochten ze goede koffie. Gezellig aangekleed dus we vermaakten ons prima. 
Op ons gemakje doorgelopen naar Victoria Square en daar mensen zitten kijken. Blijft altijd leuk…..zoveel verschillende mensen in de stad. We lopen nog even bij de Central Market binnen om een kleinigheidje te kopen. 
Vervolgens gaan we nog even naar het museum met kunst gemaakt door aboriginals. Mooie doeken hangen daar. Het is niet zo groot hier. 
Tijd voor de lunch en deze is vandaag erg zoet. Nog één keer een chocolade tapas menu voor twee personen in Australië. Mmmmmm…….wat een verwennerij! En een bord op straat heeft ons geleerd dat we ervan moeten genieten in plaats van de calorieën tellen. Dat hebben we natuurlijk vastgelegd.
Vanmiddag genieten we nog van de straatmuzikanten in het centrum en het koffiemannetje wat sjansend zijn koffie verkoopt aan het voorbijgaand vrouwvolk. 

We doen boodschappen voor het avondeten……nog één keer zo’n overheerlijke mango…..en dan besluiten we via Noord Adelaide terug naar huis te lopen. 
Ook deze wijk heeft vele mooie huizen staan en van die mooie paarse bomen. Natuurlijk ligt er weer een park bij en maken we onze kilometers vandaag gewoon weer.
Inmiddels zijn onze rugzakken weer ingepakt en staat er weer een tasje met spullen klaar voor de minderbedeelde mens. Al hebben we deze keer niet zoveel over……maar ja…..
Morgen gaan we nog genieten van een dagje aan zee. Om 16 uur moet de camper ingeleverd worden en zullen we dus afscheid moeten nemen van Jolly Jumper. Om 22.35 uur gaat onze vlucht naar Dubai. Maar we denken er allemaal nog maar even niet aan….
No worries!
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | 1 reactie

Adelaide dag 2

13 december 
Vandaag op ons gemak naar de Central Markts gelopen. Dat is wel net een stukje verder wandelen dan het centrum. Het is warm vandaag, dus tussendoor even een waterstopmoment. We lopen via Victoria Square en daar staat natuurlijk de kerstboom weer te pronken. 
We wandelen even over de markt en kiezen een theebar om een bakske koffie en thee te drinken. Gezellig hier……zoveel soorten thee tegen de muur. 

Vanuit de markt een ommetje door Chinatown, maar dat stelt hier eigenlijk niet zo veel voor. Terug via Victoria Square en daar maken we weer een tussenstop. Mensen kijken, water drinken….het ligt midden in de stad en toch voelt dat niet zo.
Inmiddels is het tijd om te gaan eten. We vinden een Aziaat waar we een maaltijd nuttigen. 

Na de lunch moeten we toch even op zoek naar de kerstafdeling van Myers. Leuk al die bling bling spullen. We wandelen nog wat door het centrum en vinden een bijzonder ijswinkel. Rolletjes ijs met Nutella en bueno……heerlijk……je vindt nog eens wat in die kleine straatjes.
Vanmiddag luisteren we nog naar een aantal straatmuzikanten….de één heeft iets meer dan de ander. 
Tegen 18 uur wandelen we op ons gemak terug. We hebben er dan weer ruim 15 km op zitten en dan willen de voeten weer rust ;)
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Adelaide

12 december 
Op ons gemak vandaag naar Adelaide gelopen. Het scheelt dat we niets moeten zien, want dat rondje hebben we twee jaar geleden natuurlijk gedaan. Dus er is werkelijk geen druk. De voorspelling is dat het een warme dag gaat worden vandaag. Dus een mooie start van de dag is in de botanische tuin. Heerlijk door de tuinen dwalen. Natuurlijk met op zijn tijd wat te drinken. Goed drinken als het warm is ;)

We hebben eigenlijk nog twee verjaardagen te vieren (Walter en oom Jan), maar die stellen we uit tot later in de week.
Rond 13 uur is het een mooie tijd om te gaan lunchen. We vinden een plekkie en lunchen uitgebreid, zodat we vanavond met brood af kunnen. 
Na de lunch wandelen we wat door de winkelstraat en kijken voornamelijk mensen. Wat is dat toch een heerlijk tijdverdrijf!

Ria krijgt nog wat nieuwe korte broeken……jawel voorbereiden voor de volgende vakantie ;)  

Linda krijgt een nieuw boek. We hebben deze vakantie zoveel kunnen lezen dat we door de boeken heen zijn. Dus we moeten nu over op het Engels…..komt vast goed.
Na het eten gaan we nog even in het nabij gelegen parkje wat lezen. Het blijft nog lang warm, maar de muggen weten ons te vinden. We gaan daarom terug naar ons paradijsje. 
Morgen…..tja morgen…..de voorspelling lijkt weer warm te zijn….dus alles in een rustig tempo. We zien wel!
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Van McLaren Vale naar Adelaide

11 december 
Gisterenavond nog tot 22 uur kunnen swingen…..we kunnen niet anders zeggen dan een goede dj en enthousiast publiek. Leuk om van te genieten! 

Vannacht was de laatste nacht slapen in de bus……jaja…onze eigen keuze, maar het is toch jammer! Jolly Jumper en wij waren echte maatjes! 
Na het ontbijt en de afwas was het tijd om de bus om te bouwen. Bed terug naar banken, dekbedden boven op het bovenbed, dus onze kleding uit onze kledingkast en terug in de rugzak.

Vegen, koelkast even uitdoen en verder hadden we weinig vuil gemaakt, dus waren we zo klaar.
We wilden vanuit hier door de Mount Lofty Ranges naar Mount Lofty rijden. Helaas….zoals de mevrouw, die verkeersleider speelde, tegen ons zei: ” jullie hebben de verkeerde zondagochtend uitgekozen om via deze weg naar boven te gaan”. Oftewel er zou een auto toer met oude auto’s plaats gaan vinden op deze routen, dus geen ander verkeer.

Nu zijn we niet voor één gat te vangen….gaan we een stukje terug en nemen we een parallel weg. Even dachten we dat we gefopt werden, want daar was een fietswedstrijd aan de gang, maar daar mag je gewoon tussendoor rijden.
We slingerden dus door de bergen richting Mount Lofty. We hebben eerst Windy Point aangedaan. Dit gaf een mooi uitzicht, maar niet mooi genoeg voor een foto vonden wij. Het was inmiddels wel tijd voor een bakske, dus deden we in Crafer een tussenstop. Er was hier maar één hotel, dus dronken we hier die cappuccino. Niet helemaal ons type stopplekje, maar ja er was een terras en koffie. Na de koffie door naar Mount Lofty.
Eenmaal bovenop de berg stond dat je vooral niet moest vergeten te betalen en je ticket voor het raam te leggen. Maar waar zijn die betaalautomaten dan? Even bij een andere auto gespiekt en ook deze had geen kaartje. Mmmm…..we lopen verder richting bezoekerscentrum en wat blijkt…..we hoeven niet te betalen op dit moment. De parkeerautomaten zijn gestolen. Nou ja is dat wat?! 

Schitterend uitzicht hier over de zee en Adelaide. Weer zo’n moment wat je eigenlijk niet vast kunt leggen. We genieten van het uitzicht. 
Vervolgens slingeren we weer door de bergen en is het lunchtijd geworden. In een klein dorpje eten en drinken we wat op het terras. Het is heerlijk rustig hier.

Na de lunch is het tijd om richting Adelaide te gaan. Met een schitterende route door de bergen zakken we langzaam naar beneden. En dan in ene is hij daar……de koala….WoW……dit hadden we niet meer gedacht……joehoe…..hier worden we zo blij van!

Met wat kunst en vliegwerk weten we foto’s van hem te maken. Onze dag kan niet meer stuk.
Vanaf vandaag gaan we 4 nachten in een hotel verblijven. De komende nachten in een goed bed, zodat we uitgerust terug naar huis kunnen. Lekker een eigen douche en wc……kamperen is echt niets mis mee, maar dit is ook lekker om er vervolgens weer (ruim) een jaar tegen te kunnen.
Vanavond vielen we met onze neus in de boter. Het was Carols by candlelight in de stad. Kerstliedjes meezingen met (on)bekende artiesten. Mooie sfeer……iedereen op het gras, eten en drinken bij en lekker in het zonnetje. Kerst mag best met 30 graden!

Einde van de avond, rond de klok van 22 uur, kregen we nog vuurwerk. Onze start in Adelaide is goed!
Nog even terug naar huis lopen….het is zo’n 20 minuten lopen, maar het is goed verlicht en er lopen nog genoeg mensen over straat.
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Van Hahndorf naar McLaren Vale

10 december 
Brrrr wat was het vannacht koud zeg….zo’n 8 graden…..waar is het winterdekbed gebleven? Vanochtend werd het gelukkig al snel warmer. De zon scheen volop en de lucht was strak blauw. 
Deze ochtend eens gek gedaan en in Hahndorf al koffie gedronken. Oeps….hadden ze daar toch ook chocoladefondue met verse aardbeien en ja daar horen natuurlijk ook marshmallows bij. Mmmmm……
Na die koffie kwamen we weer een scenic route tegen, dus die gaan volgen. Het doel was eigenlijk Mount Lofty te gaan zien, maar we zien wel hoe we daar komen als we aan het eindpunt van de route zijn.

Haha….we kwamen uit in Strathalbyn…..dat ligt niet in de buurt van Mount Lofty. Hier maar weer eens een terrasje gepakt. Highstreet is een historische straat met veel oude gebouwen en er komt nauwelijks verkeer doorheen. Zo relaxt hier….

We gooien het programma voor vandaag gewoon weer om….zijn we goed in…

Even boodschappen doen, zodat het ook niet meer uitmaakt waar we uitkomen. 
We rijden richting Goolwa en dit ligt aan de kust. Hier waait het aanzienlijk meer en voelt het dus echt frisser. Via toeristische routes rijden we verder via Port Eliot naar Victor Harbor. We kijken hier nog even uit over de zee en de golven. Het blijft mooi: de zee.

We besluiten om toch verder het binnenland weer in te gaan, omdat we denken daar minder wind te vangen.

We rijden naar Mount Compass, maar helaas geen camping te vinden. Jammer dan gaan we nog een stukje verder. We komen uit in McLaren Vale. Bij binnenkomst van het dorp wordt aangegeven dat er verkeershinder kan zijn i.v.m. een dorpsactiviteit. We zien niets en rijden verder naar de camping.
We krijgen een leuk plekje. We stappen uit en horen het evenement wel. Haha….volop muziek, maar het is genieten. Het is goede muziek. We krijgen muziek vanuit de jaren 50 tot muziek van deze tijd. Laten we ons verleiden te gaan kijken of blijven we lekker vanaf hier luisteren? Dat laatste doen we…..we hebben de beste plaatsen zo. Muziek, zon, drinken, goede stoel, vogels die af en aan vliegen en we kunnen eten wanneer we willen……prima keuze!

Benieuwd tot hoe laat ze vanavond door gaan, maar al is het tot twee uur…..No worries!
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | 1 reactie

Van Tanunda naar Hahndorf

9 december
Vanochtend eerst nog even door Tanunda gereden en een foto gemaakt van een kerkje met een mooi rij bomen er voor. Toen we er langs reden had het een prachtig aanzicht, maar toen we er voor stonden was het ook een beetje creepy. Over de begraafplaats, met stenen die zo uit de videoclip van Thriller hadden kunnen komen, moet je lopen wil je naar de kerk kunnen. 
Verder is hier weinig te beleven in onze ogen, dus we rijden verder via Lyndoch naar Williamstown. Daar drinken we een cappuccino en een warme witte chocolademelk. In dit dorp hadden we ook een bord zien staan richting “the whispering wall”. Daar word je dan toch weer nieuwsgierig van. Niets te zien op de kaart natuurlijk, dus we gaan het gewoon proberen. De weg brengt ons bij een dam, die gebouwd is in een boog. Als je aan de ene kant van de dam gaat staan kun je aan de andere kant nog precies horen wat er gezegd wordt. Het lijkt alsof je naast elkaar staat. Bijzonder als je weet hoe ver het werkelijk van elkaar is. Leuk om gezien te hebben.
Onderweg komen we nog door een bos en daar treffen we een kleine struisvogel aan, die enorm staat te piepen. Blijkt dat zijn moeder aan de andere kant van het hek staat. Ze is zo bij het jong en voor we het weten weten ze bij elkaar te komen. Samen wandelen ze verder het bos in.
We rijden richting Lobethal, maar worden door een mannetje omgeleid. Er is een truck om gevallen in de bergen, dus kunnen we niet de weg pakken die we eigenlijk bedacht hadden. Ach….vervelend voor die truck, maar wij houden wel van deze spontane acties en opnieuw puzzelen. We slingeren door de bergen en komen uiteindelijk weer uit waar we hadden willen komen.
Begin van de middag komen we in Hahndorf uit. We weten hier nog een leuk restaurant, dus besluiten uitgebreid te lunchen en vanavond brood te eten. 

We lopen daarna nog door het dorp. Het weer is geweldig geworden en we besluiten naar de camping te rijden en daar te genieten van de zon. Even langs de bakker en supermarkt en wij komen de avond wel weer door.
We hebben nog geen enkel idee waar we morgen op af gaan…..we zien morgen na het ontbijt weer wel.
Zonnige groet,
Ria en Linda 

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Van Clare naar Tanunda

8 december 
De weersvoorspelling voor vandaag was niet goed….. Vannacht hebben we behoorlijke onweer gehad en veel regen en wind, maar deze ochtend scheen het zonnetje. Het waaide wel behoorlijk hard. In de ochtend was het vestje-aan-vestje-uit-weer. 
We zijn maar eens begonnen om een rondje door Clare te wandelen. Bij de bakker een vers brood gehaald en laten ze daar nu ook gebak hebben…..een mooie gelegenheid om de verjaardagen te vieren van Martijn, moeders en Guido. Lekkere cappuccino erbij…..mooi begin van de dag.
Bij het uitrijden van het dorp zagen we een scenic route aangegeven staan. We noemen de route: Spring Gully. Leuk….doen we. Onze wegenkaart gaf Spring Gully niet aan, maar zal toch wel goed komen? Door de bossen reden we en af en toe stond er een huisje, maar uiteindelijk werd de weg ongeasfalteerd. Ehm…..moet toch goed komen…..we besluiten door te rijden. Nog steeds geen idee waar we uit zouden komen. Onderweg komen we een uitkijkpunt tegen en zien we dat er gewandeld kan worden via trails. Mooie vogels vliegen er rond en af en toe komen we een lama tegen.

Uiteindelijk kwamen we op een driesprong en was de scenic route afgelopen…..maar welke kant moesten we nu op? We hadden nog steeds geen idee waar we waren. We hebben de telefoon gevraagd om aan te geven waar we zaten…..links was richting Clare en rechts richting Riverton. Mooi, want terug naar Clare gaan we natuurlijk niet doen……richting Riverton komen we weer een route tegen langs wijnhuizen. 

Wat één keer goed gaat, moet vast vaker goed gaan. We nemen de afslag……mooi weer langs al die wijnvelden…..de druiven die dapper hangen te wapperen in de wind.

We komen op een splitsing…….links Clare en rechts Burra…….we staan op het punt waar we gisteren ook geweest zijn toen we naar Clare reden. Lachen…..heel wat tijd verder en in kilometers nauwelijks, maar we hebben het naar ons zin, dus wat kan ons het schelen.
We kiezen om de afslag naar Burra te nemen en vandaar uit een “nieuwe” route te bedenken. We toeren nu weer langs graanvelden. Jan de Wind wil graag met Jolly Jumper dansen, maar dat vinden we niet zo’n strak plan. We mogen nog steeds niet mopperen met het weer. De bewolking met de stralende zon wisselen elkaar af. 

In Kapunda is het lunchtijd. Daar vangen we drie druppels regen, maar we zaten toen toch lekker bij de bakker binnen. 
Hier vandaan rijden we de Barroso Vallei in…….wijn heel veel wijn wordt hier gemaakt. Het is overduidelijk dat hier veel buitenstaanders komen om hun geld uit te geven. Kleurrijke bloemen langs de kant van de weg…..grote nieuwe gebouwen, vlaggen die wapperen……grote wijnhuizen….

We rijden door naar Tanunda en nemen daar een camping.
We zijn hier een beetje ondeugend…..WiFi is betaald hier, maar het is een Discovery park……die hebben we al veel gehad onderweg. Toevallig wisten we de code van de vorige camping nog uit ons hoofd….prijs…..gewoon verbinding….. :D
Vanmiddag is het weer een beetje Jantje huilt Jantje lacht ….. maar we kunnen buiten zitten, dus we mopperen nog steeds niet als we denken dat de voorspelling echt bar en boos was.
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Van Laura naar Clare

7 december 
We raken in een superrelaxte stand, lijkt wel…….nog even lezen in bed, op ons gemak opstaan, ontbijten, spullen opruimen en dan de weg op…..het lijkt wel vakantie ;)

Het zonnetje scheen zo lekker in “onze” tuin dat we weinig drang voelden om te gaan. Maar nog een dag blijven in Laura is te veel van het goede. 
Via leuke landweggetjes rijden we ook vandaag nog door de Soutern Ranges. Het eerste dorpje wat we aan doen, lijkt nog geen koffie voor ons te hebben. We toeren op ons gemak verder. Vandaag weinig uitkijkpunten, maar toch genoeg te zien. 

We komen in Jamestown aan en dat ziet er wel gezellig uit. We drinken wat bij een bakker, waar de plaatselijke huisvrouwen ook zitten bij te buurten. Maar ook de stoere werklui zien we binnen komen om koffietijd te houden. 
Vanuit Jamestown rijden we naar Peterborough, maar hier zijn ze het centrum onder handen aan het nemen. Genoeg leven in de brouwerij, maar wij zoeken een ander dorpje voor de lunch. In dit dorp staan overigens nog oude stoomtreinen….mooi om te zien.
We slingeren verder naar Burra. Burra is een oud mijndorpje. Vanaf een berg kunnen we de oude kopermijn zien liggen. Nu we de goudmijn in Kalbourlie Boulders gezien hebben is dit maar een kleine mijn. Er liggen hier nog wel oude gebouwen om de mijn, die goed bewaard zijn gebleven. Het dorpje is levendig en we besluiten hier wat te eten. In een antiekzaakje, waar ze een soort van tearoom in gemaakt hebben, strijken we neer.

Gezellig! Op de achtergrond kerstmuziek en in de etalage kerstbomen e.d…….buiten 30 graden…..blijft bijzonder.
Als we klaar zijn, dubben we even……zoeken we een camping of rijden we de Adelaide Hills nog in. We besluiten voor vandaag te stoppen. Ze voorspellen voor morgen minder goed weer: storm en op sommige plaatsen regen…..kunnen we beter dan in de auto zitten en nu van de zon genieten.

We rijden nog door naar Clare en daar ligt in de bossen een mooie camping.
We bekijken wat weerberichten, maar in de hele omgeving ziet het er somber uit morgen…..laten we hopen dat de weersvoorspelling het mis heeft voor die dag.
We rijden richting de Hills morgen en beetje geluk kunnen we daar heel wat verjaardagen met iets lekkers “bij vieren”. Uit evaring weten we dat in de Hills lekkere dingen te verkrijgen zijn. :D
Warme groet,
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie

Van Port Augusta naar Laura

6 december 
Vandaag was de temperatuur al aardig hoog toen we opstonden. Het zonnetje scheen lekker en dat ontbijt zo gezellig.

Na het ontbijt de supermarkt bezocht, zodat we ons geen zorgen hoefden te maken waar we vandaag uit zouden komen.

We gaan lekker toeren door de flanken van de Flinders bergen.
We starten bij Wilmington. Dit ligt helemaal nog niet zo ver van Port Augusta, maar het oogt al zo anders. We wanen ons in de bergen. Via de Horrocks pas slingeren we naar boven. 

We krijgen een afslag naar Hancocks Lookout en dat was even een uitdaging. De weg was maar 7km, maar hoe verder we kwamen hoe slechter de weg werd. Kuilen, bulten, stenen….het was er allemaal en dat voor onze Jolly Jumper. Maar…..het uitzicht was schitterend. We konden over de Golf van Spencer kijken (we zagen Point Lowly liggen aan de andere kant van de golf en daar waren van de week nog)’ maar ook over de uitlopers van de Flinders. 

In Wilmington een cappuccino op…..zo die mevrouw wist wat sterke koffie zetten was. Maar lekker op een terrasje zitten in alle stilte, want er komt nauwelijks verkeer door deze plaats.
We rijden daarna door naar Orroroo. Deze weg was minder spectaculair. Zeker relaxt rijden langs de graanvelden. Net voor Orroroo lag de Red Gum Tree. Dit is de hoogste red gum tree in deze omstreken en al meer dan 500 jaar oud. Inmens groot, maar hij stond er mooi bij.

Orroroo gaf ons lunchtijd. Wederom op een terrasje maar nu met iets meer bewolking.

Na de lunch rijden we via de Tank Hill lookout. We konden uitkijken over de omgeving, maar wat ons opviel waren de vele slakkenhuisjes in het gras. 
Na Orroroo zagen de lucht dicht trekken, maar ach…..we hebben nog wat te rijden, dus geen probleem. We rijden op een smallere weg, maar dat maakt het ook leuk. We gaan op zoek naar de Magnetic Hill. Geen idee wat we daar aan gaan treffen. We weten alleen de kilometers er naar toe. In eerste instantie zien we een grote magneet in het veld staan, maar deze is van iets gemaakt (weet niet wat), maar laat op sommige plaatsen al los. Dan blijkt dat een bord voorbij gereden zijn met instructies. Zet je motor af, zet de auto in zijn vrij en laat de rem los en kijk wat je auto gaat doen. Bizar…….maar de auto rijdt achteruit terug de weg op omhoog……magnetisch veld….. we hebben het zelfs gefilmd! Inmiddels waren er een paar druppels regen gaan vallen, maar het mocht de naam bui eigenlijk niet dragen.
We komen schapen, hagedissen en kangoeroes tegen. Het blijft allemaal mooi.
Uiteindelijk komen we in het dorpje Laura aan. Dat moeten we natuurlijk even vastleggen en door appen naar Laura. Geen idee of ze al wakker is, maar dit moet ze zien.

In het dorp bevindt zich een chocolaterie en we besluiten daar maar eens binnen te wippen. Mmmmmm ze hebben mudcake schepijs……één bolletje in een wafel……..alsof er een engeltje over je tong…..

We stoppen in dit dorp vandaag. We nemen de (enige) camping in het dorp, maar ziet er goed uit. We wandelen nog even terug naar het dorp om wat beelden en historie te zien. Wandelen is daarnaast ook weer wel even lekker.
We konden vanavond lang buiten zitten, maar toen we uiteindelijk naar binnen gingen en even op keken van onze boeken bleek het verlichte bomen feest te zijn. De bomen op de camping zijn voorzien van gekleurde kerstlichtjes. Gezellig!
Morgenochtend zullen we eens bedenken hoe we de route verder gaan rijden. We willen zondag in Adelaide aankomen, dus we hebben nog tijd!
Warme groet 
Ria en Linda

Categorien: LieveLinda | Geef een reactie