Puebla – Atlixco

Posted by on 25 februari 2024

24 februari 2024

Vandaag toch maar met de auto op pad. We gaan naar Atlixco en we nemen niet de tolweg en dan doe je er zomaar bijna een uur over. Maar we zien wat dorpen en er rijden pick ups met Heiligen in hun bakkie en dan zijn de auto’s volop versierd met bloemen. Zouden ze een speciale gelegenheid hebben of vervoeren ze de beelden altijd op deze wijze? Tja…daar komen wij vandaag niet achter.

Atlixco staat bekend om zijn bloemen en onze gastvrouw vertelde dat veel van de mensen in Puebla daar hun tweede huis hebben. Het is daar iets warmer, maar niet zo warm als aan de kust. Het dorp oogt ook echt wel gezellig. Er hangen bloemen in bloempotten aan de lantaarnpalen. Er zijn volop muurschilderingen te zien in de straten, maar ook in het gemeentehuis. Ook een prachtige schildering over de trappen heen. Het dorp leeft volop.
We lopen hier een rondje en er staat een kapelletje boven de berg. Volgens Google is het 19 minuten lopen. Wat is wijsheid? Het is inmiddels 14 uur, dus best warm maar wat is nu 19 minuten? We besluiten te voet naar boven te gaan. Er lopen heel wat mensen die kant op, dus dat kunnen wij ook.

Jeetje….dit was een ware pelgrimstocht….wat een klim! We hadden al heel wat treden gehad voordat we zijn gaan tellen, maar de laatste klim waren 137 treden. Toch trots dat we dit weer geflikt hebben, maar jeetje het was hard werken.
Naar beneden ging iets vlotter en gelukkig hadden we inmiddels ook wat meer schaduw.
We rustten uit op het centrale plein. Er wordt muziek gemaakt en er is volop bedrijvigheid. Er worden allerlei zaken verkocht….het is soms de vraag hoe mensen hier toch überhaupt van kunnen leven.

We rijden vervolgens op ons gemakje terug naar huis. Onderweg zorgen we voor de innerlijke mens en net voordat het echt donker is stappen we ons huis binnen. Dat is dan weer wel fijn. Moe maar voldaan relaxen we op de bank en breken we ons hoofd over de komende dagen. Het begint nu echt te korten.

Oja….het klopt (moeders) als je smiley’s gebruikt worden het vraagtekens in de tekst. We gebruiken dus zelf alleen maar dubbele punt en een hoofdletter D voor de lachende smiley of de punt komma voor de knipogende smiley. 😉

Vrolijke groet,

Ria en Linda

2 Responses to Puebla – Atlixco

 1. Moeders

  Dank je maar dat krijg op de tablet niet voor elkaar.
  Dappere trapklimmers, petje af.
  Liefs van ikke.

 2. Sonja

  Mooie verhalen weer!
  Geniet er samen van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *