Mexico Stad – Amsterdam

Posted by on 1 maart 2024

29 februari en 1 maart 2024

Het is toch altijd een rare dag zo’n laatste dag. We moeten onze rugzakken al inpakken, maar we hebben nog een hele dag. We mogen onze koffers en auto bij het hotel laten. Dus we leggen onze reiskleren bovenin in de rugzakken, zodat we in het hotel nog kunnen wisselen van kleren.

We ontbijten in het hotel en vandaag is het eten echt beter dan de eerste keer. Er is genoeg keus en het eten wat warm moet zijn is dat ook. Tijdens het ontbijt zien we geen nieuws meer over de vulkaan, dus we vertrouwen er maar op dat de vlucht gewoon zal gaan.

Als we onze koffers in de stalling hebben laten zetten, lopen we naar Starbucks voor koffie en nemen deze mee het park in. We gaan vandaag lekker vertoeven in het park, waar blijf je anders als je dakloos bent? Mensen kijken, lezen, bedenken hoe laat we in de middag richting vliegveld moeten….nog best druk op zo’n laatste dag. Hahaha…
Natuurlijk eten we nog een hapje. Einde van de middag wisselen we van plek. Het plein bij ons hotel is omgetoverd tot festivalpaleis, dus er komt volop muziek van het plein. We vinden een schaduwplekje op het “subplein”. We kunnen hier van de muziek genieten, maar ook een potje voetbal aanschouwen en oefenende acrobaten. We genieten nog van de laatste zonnestralen hier. Mmmm

Tegen 17 uur zorgen we dat we op pad kunnen. We zijn gewisseld van kleding en de bagage is reisklaar. Het vliegveld ligt maar een kleine 10 kilometer van het hotel, maar Google schat in dat we er 40 minuten over gaan doen. De eerste uitdaging ligt al om de bocht van het hotel. Een lint van demonstranten over de straten, dus we mogen niet de kant op die we zouden willen. Maar we vinden een uitweg in de drukte. Het is enorm druk in de stad en aan alle kanten komen auto’s, brommers en motoren voorbij. Maar Ria is niet gek te krijgen. Ze kriskrast mee over de straten.

Iets over 18 uur leveren we de auto in en we worden naar de luchthaven gebracht. We hebben onze bagage ingeleverd en wandelen nog wat over het vliegveld. We mogen nog lang genoeg zitten.

De vlucht zit helemaal vol, maar het boorden gaat vlekkeloos. Het duurt toch net even wat langer dan gepland voordat we de lucht in mogen. Het is ook hier druk met (lucht)verkeer.
In de lucht hebben we al snel te maken met turbulentie en dat blijft eigenlijk de gehele vlucht zo. Het slapen is al lastig in een vliegtuig, maar nu helemaal.
We doen er 9 uur en 40 minuten over om in Amsterdam te komen. Dat is een meevaller, want we gingen uit van 10 uur en een kwartier.

Eenmaal aan de grond in Nederland hebben we eigenlijk vrij vlot onze rugzakken en prima getimed stond Guido aan de vertrekhal om ons naar huis te brengen. Heerlijk om zo in te stappen na een nacht weinig slaap.
We nemen ons voor om onze structuur aan te houden en dus niet voor 10 uur in bed te liggen. Hoe graag we dit nu ook zouden willen, maar het is ook fijn als we vannacht goed slapen en morgen uitgerust weer wakker worden.

We vonden het trouwens weer kei fijn hoe er mee gelezen werd met onze avonturen en de reacties die dit soms met zich meebracht. Op naar de volgende reis. 😉

Vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Mexico Stad – Amsterdam

  1. Moeders

    Bedankt dat ik mee mocht reizen met jullie, ik heb er van genoten.
    Liefs en wacht vol spanning af waar de reis volgend jaar heen zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *