Mexico Stad – La Condesa

Posted by on 28 februari 2024

27 februari 2024

Vanochtend het ontbijt in ons huis eens geprobeerd. Of je je eten nu in een koffiehuis moet betalen of in een hotel dat maakt niet zoveel uit. Mmmmm….het is dat we een hele aardige ober hadden, want van het eten moeten ze het hier niet hebben. Tijdens het ontbijt stond de tv aan en zagen we de beelden van de nabijgelegen vulkaan. Het bericht was dat de vulkaan veel waterdamp en as spuugt momenteel, maar we zien geen verontrustende gezichten dus het zal allemaal nog wel loslopen.

We gaan met de metro op de wijk La Condesa af. Deze rit moeten we overstappen, dus een kwestie van goed opletten en zorgen dat we in ieder geval onder de grond blijven. Dan kunnen we altijd alle kanten nog op. Maar het verliep vlekkeloos. In een klein halfuurtje waren we in La Condesa. Deze wijk moet veilig zijn en wordt door veel toeristen bezocht.

Wat ons in ieder geval op viel wat dat het ontzettend groen was hier. Veel bomen en parkjes zijn hier te vinden. We vinden vrij snel het park Mexico. Er zijn hier ook veel honden te vinden, maar allemaal met en baasje (of oppasser). We flaneren wat over de Amsterdam straat. Ook weer prachtig tussen de bomen en alleen toegankelijk voor voetgangers en/of fietsers. We strijken neer op een terras en doen onszelf een lekkere cappuccino cadeau. Ook de koffie was deze ochtend niet lekker, dus we hebben hem dubbel en dwars verdiend vinden we zelf. Hier hebben we ook echt het terras gevoel wat in vele delen van Mexico echt minder was. Stalletjes met eten hebben echt functioneel een stoeltje en een tafeltje staan (als ze dat al hebben), maar door de warmte zitten veel mensen toch liever in de airco en dus binnen.
We wandelen door het park naar het Spanje park. Ook weer mooi en volop bankjes in de schaduw. Wat wel opvalt is, is dat bijna alle fonteinen en vijvers droog staan. Nu hebben ze hier ook last van de droogte, dus mogelijk heeft dat er mee van doen. We konden ook wel zien dat op diverse plekken ze met onderhoud bezig zijn.

Voor de lunch vinden we weer een uitstekende plek. Verse groenten en fruit met heerlijke vruchtensap en ook dit weer op het terras. We zien dus vandaag eigenlijk geen grote dingen, zoals kerken, gebouwen en/of tempels maar genieten vooral van de relaxte sfeer in de groene omgeving,
We doen nog een markt aan…zo eentje waar alles te vinden is van huishoudelijke artikelen, tot kleding en geplukte kippen. Het is wel leuk om er even overheen te lopen, maar we hebben het ook snel weer gezien.

Iets voor vieren nemen we de metro terug. Met een beetje geluk zijn we de drukte dan voor. Vanochtend was het namelijk echt druk in de metro en dan wordt het best warm onder de grond. Maar het is eigenlijk wel goed te doen. We hebben de eerste metro laten schieten. We hebben vakantie en wachten wel vijf minuten op de volgende.

We brengen de rugzak naar huis en gaan er terug op uit. We moeten nog wat eten en zorgen dat we weer water in huis hebben. Het is gezellig druk buiten. Er staan volop kraampjes met waar van de indianen. In een park wordt er volop gedanst door de wat oudere medemens. Ze zijn bedreven in het salsa dansen en het doet ook echt gezellig aan. De jongeren zijn aan het skeeleren en skaten. Op het volgende plein zijn ze aan het oefenen met een traditionele dans op de maat van tromgeroffel. Ze hebben er veel plezier in, maar het is te zien dat ze het er ook warm van krijgen. Er zijn mensen aan het oefenen met hoepelen en acrobatiek. Heerlijk om zo op het plein mensen te kijken. Om 19 uur is het dan wel echt donker en zoeken we ons huis terug op. Nogmaals we voelen ons niet onveilig, maar we willen het ook niet opzoeken.

Dit is altijd een mooi moment om even te schrijven en te bedenken wat we morgen kunnen gaan doen.

Hasta luego!

Ria en Linda

One Response to Mexico Stad – La Condesa

  1. Moeders

    Wat mooi dat één land zoveel gezichten kan hebben.
    Hier was het een waardeloze nacht, storm, je zou zeeziek worden in de camper, gelukkig schijnt nu de zon weer maar ook de wind is nog hard.
    Een spaanse groet voor jullie, OLA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *