Oaxaca

Posted by on 21 februari 2024

20 februari 2024

We hebben heerlijk geslapen in het zuurstokroze hotel en we zijn wat laat voor onze doen. Dat is geen ramp, want we zien wat we zien vandaag.

In plaats van een traditionele stadswandeling langs kerken en pleinen gaan we vandaag eens een street-art route lopen.

In een wijkje niet ver van ons huis starten we. Hier vinden we vooral de muurtekeningen die samenhangen met de dag van de doden. Vele Catrina’s staan afgebeeld op de muren. Een kleurrijk geheel en we kijken onze ogen uit. Op onverwachtste plaatsen komen we soms tekeningen tegen. Natuurlijk pakken we hier en daar ook een openstaande kerk mee.
De vlaggetjes wapperen boven de straten en hier en daar hangt een grote piñatas boven de weg. Als de zon er dan ook nog zo op schijnt, wordt alles een vrolijk geheel.
Aan het einde van de route worden de tekeningen wat anders en zien we ook tekeningen die meer traditionele Mexicanen symboliseren. Tegen 14 uur hebben we de route uitgelopen en gaan we heel even afkoelen thuis. De temperatuur was behoorlijk opgelopen en niet overal is schaduw te vinden.

Vervolgens wandelen we toch weer terug naar het centrum en gaan we op zoek naar Rito. Rito is een chocolatier en die schijnt echt het beste chocolade ijs te hebben. Het winkeltje kan precies 3 mensen ontvangen en dan staat de boel vol, maar het klopt het ijs is heerlijk hier. Er zitten stukjes chocolade in het ijs, maar het lijkt in niets op bijvoorbeeld onze straciatella ijs. Wel is een bolletje echt meer dan genoeg en eigenlijk hadden we waarschijnlijk aan 1 bolletje samen al voldoende gehad.

We lopen naar het centrale plein, want daar zijn we nog niet geweest. Hier ligt ook de kathedraal te schitteren. Deze kathedraal valt op door haar eenvoud. Zo hebben we zo nog maar weinig gezien in Mexico. Op het plein staat een grote tent en hier speelt een orkest en er lijken diverse scholen van diverste “stammen” optredens te verzorgen. We zien dus vele klederdrachten voorbij komen.
We slenteren tot etenstijd nog wat door de straten en dan zoeken we een plekje om te eten.
Maar we hebben in al die weken waarschijnlijk nog nooit een plek gehad waar het vlees zo taai hadden gebakken. Poeh hé….maar goed het is wat het is….dan maar wat minder fooi 😉

We zijn weer mooi voor het donker binnen en gaan de voeten maar eens laten rusten.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Oaxaca

  1. Jolanda

    …..en weer roze dromen dromen ???? en als jullie in al die kerken een mis bijwonen komen jullie als heiligen terug ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *