Puebla

Posted by on 24 februari 2024

23 februari 2024

Het kon natuurlijk bijna niet anders, maar na een heerlijke nachtrust stond er weer een prachtig gedekte tafel voor ons klaar deze ochtend. Deze keer was de hoofdkleur geel. Ria werd opnieuw verwend met een Mexicaans gerecht en voor Linda was er opnieuw een gebakken eitje. De dag begint ontspannen op deze manier. We krijgen nog wat tips van de dag, maar vandaag gaan we de auto niet in hebben we besloten. We hebben er gisteren lang genoeg ingezeten.

We lopen naar het centrum en bezoeken daar een oud klooster wat nu een museum is. Het laat iets zien van de oude keuken van het klooster, maar ook de verschillende klederdrachten uit Puebla. De carnvalsoutfits werden tentoongesteld, maar ook diverse hedendaagse kunstwerken. Tijdens het gehele bezoek liep er een mannetje mee, waar we eventueel onze vragen aan mochten stellen, maar ons ook de route wees. Waarschijnlijk was hij ook de enige die Engels sprak. Het was een mooi museum en weer eens wat anders. Even een koffiestop in het centrum om de voeten te laten rusten. Vervolgens toch nog op zoek naar een Catrina, maar de Catrina’s die wij mooi vinden, zijn duur. Ze zullen het vast waard zijn, want het is handwerk maar het moet wel leuk blijven. We doen concessies en nemen alleen het hoofd van Catrina mee. Het is zo ontzettend gaaf om te zien hoe ze hier naar de dood kijken. Kleurrijk en niet eng….

Vanmiddag gaan we genieten in de tuin van ons huis. Lekker lezen in onze boeken en we werden opnieuw verwend met een groot glas mango sap. Heerlijk!

Vanavond hebben we nog wat kilometers gemaakt. Het was druk in de stad en er werd veel muziek gemaakt op straat. Clowns stonden trucs uit te voeren en er waren dansers bezig. Een hoop bedrijvigheid op straat. Gezellig sfeertje hangt er dan. Ondertussen loopt er echt wel veel politie op straat en dat zal vast niet voor niets zijn, maar wij hebben ons nog geen moment onveilig gevoeld.

Lieve groet,

Ria en Linda

2 Responses to Puebla

  1. Moeders

    Ook weleens fijn een autoloze dag en een ” thuis ” waar ze goed oor je zorgen.
    Groetjes van ons.????

  2. Moeders

    Zien jullie die vraagtekens of zien jullie de emotie bij het vorige verhaaltje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *