Amsterdam – Panama Stad

Posted by on 14 januari 2018

13 januari 2018

De zomervakantie 2017 is werkelijk begonnen! Een all-inclusive boeking bij hotel Mama. Lekker diner, goede bedden en stevig ontbijt….de ingrediënten voor een goed begin van de vakantie.

In de mist brachten Guido en Daphne ons weg….gezellig een beetje kletsen in de vroege ochtend en verbaasd zijn dat het best druk is op de weg.

Op Schiphol bleken meer mensen op het goede idee gekomen te zijn om te gaan vliegen….best wel druk was het. Maar alles liep eigenlijk wel gestroomlijnd. We waren vrij snel onze bagage kwijt en door de douane. Samen nog wat eten en een rondje wandelen over het verbouwde vliegveld.

Bij aanvang van de vlucht werd al omgeroepen dat de vlucht korter zou duren dan gepland. Altijd fijn! Het scheelde ruim een half uur. We hebben supervriendelijke stewardessen en dat is ook altijd fijn.

Bij aankomst in Panama ging ook hier de douane eigenlijk best snel. Foto laten maken en al onze vingerafdrukken inleveren….hier raken we niet meer kwijt. Bagage oppikken en op naar de autoverhuurder. Daar stond ie…..onze stalen ros! Een zilvegrijze Kia Sportage gaat ons vergezellen de komende weken.

Bij aankomst in het hotel kregen we het wel even warm….geen reservering bekend. Ze konden ons wel inchecken maar dan mochten we nog een keer betalen. Jaja….nope…. op zoek in de mail naar bewijsmateriaal, maar leek niet genoeg. Nog een poging dan op de andere achternaam…..en jawel…..daar was de reservering.

Check check…..slapen kunnnen we dus ook deze nacht.

Het avondeten was een minder groot succes. Drie keer uit gelegd dat de hamburger zonder kaas moest zijn….maar dat is waarschijnlijk toch raar. Dus bij de laatste keer kwam ie zogenaamd geboend terug op tafel…..laat maar….te moe om honger te hebben…..morgen weer een dag.

We hopen weer mooie dingen te gaan zien hier….we proberen jullie op de hoogte te houden. Echter Panama is twee keer zo groot als Nederland, maar er wonen maar 3,5 miljoen mensen. De vraag is of we dus ook veel WiFi tegen gaan komen.

Maar ach we zien wel!

Vrolijke groet,

Ria en Linda

3 Responses to Amsterdam – Panama Stad

  1. Hotel mama

    Wat fijn meisjes weer met alle twee de voetjes op de grond. Het blijft toch maar een log ding daar in de lucht.
    Nadat jullie allemaal vertrokken waren, pff wel vroeg, maar ik houd er wel van, de ontbijtboel opgeruimd. En wat dacht je van het fornuis?
    Mmm inmiddels bijna acht uur, dat is een mooie tijd om boodschappen te doen. Weer terug thuis toch maar even douche, haar weer in model en dan is het zomaar weer gewoon lunchtijd.
    Nog even bij Jan op visite, met Riet de boodschappen doen en daarna was het tijd voor onze nieuwjaarsfeestje met de fam. Tielen. Ook dat was een leuke middag en avond.
    Terug thuis verlangde ik toch wel naar m’n bedje maar ergens diep van binnen hoopte ik nog iets te horen van jullie. En…..jawel hoor kwart voor één, wat heb ik lekker geslapen daarna.
    Liefs ????

  2. Hotel mama

    Oh die vraagtekens was een plaatje.

  3. Jolanda

    Gelukkig goed aangekomen.
    Van mij geen vraagtekens maar….
    XXXXX