Kalgoorie Boulder

Posted by on 28 november 2016

28 november 
Jeetje wat was het weer warm deze nacht, dus de klep maar weer open gegooid. Echter begon het halverwege de nacht zo hard te waaien dat het koud werd…..huh?! Dus klep weer dicht …. druk druk druk in de nacht.

Vanochtend was het al weer vroeg warm, maar als je tempo Aussie doet, komt het allemaal wel goed.

Na het ontbijt tijd om Kalgoorie te ontdekken. Bus geparkeerd waar hij wat langer mag staan. Het is hier niet-betaald parkeren, maar op sommige stukken mag je maar een kwartier of een uur staan. Maar we raakten de bus al snel kwijt en konden aan de wandel.
Veel oude gebouwen in het centrum……allemaal uit de tijd van de start van de goudmijnen. Het doet een beetje Wild West aan. Na een halve straat bezichtigd te hebben was het natuurlijk koffie tijd. Gezellig tentje gevonden met een terrasje buiten. Goed toeven hier. Er leven hier veel aboriginals, die dwalen over de straten. Meestal met een iets minder aantrekkelijke geur…..jammer! 
Na de koffie tijd om verder te gaan…..in Kalgoorie is ook het oudste nog werkende brothel. In Haystreet ligt op de hoek een tapas-restaurant, maar waarvan al snel blikt als je de bordjes leest dat hier ook meer gebeurd dan alleen tapas eten. Op de gevel staat uitleg over de madammen die het gemaakt hebben in de sex-industrie enz. Weer een stukje verderop ligt het rode huis. Hier werken de meisjes ’s avonds achter het raam. Daarnaast ligt het roze huis. Dit is dus het oudste brothel. Om 15 uur is er een rondleiding, maar we laten deze voor wat het is. Vanaf 18 uur wordt hier gewerkt.
Tijd voor een ijskoude cola en daarna de rest van de oude gebouwen bewonderen. 
We wilden om 13 uur graag bij het uitkijkpunt op de goudmijn zijn. Er zou vandaag een gedeelte opgeblazen worden. Bij het uitkijkpunt hing een tv-scherm waarop aangekondigd werd dat het om 13.30 uur ging gebeuren. Tegen 13.30 uur kregen we over de speakers de aankondigingen mee als voorbereiding op “the blast”. Jeetje wat een knallen gaf dat, zeg. Het geluid kwam later dan de eerste rookwolken…..mooi om eens mee te maken.
Na dit moment op naar het museum wat terug gaat naar de oorsprong van de goudmijn. Klomp(jes) goud liggen hier achter glas en in de kluis te schitteren. Oude auto’s, huisjes en gereedschappen zijn te bewonderen. Tevens hebben ze er een boorplatform staan, zodat je een mooi uitzicht over de stad hebt.
Jullie raden het al…..tijd om weer wat te gaan drinken…..goed drinken…..eten is ook….
We wilden ook nog naar het uitkijkpunt Charlotte, maar het was handiger om eerst even de boodschappen te doen. Dus eerst de supermarkt even zoeken en het avondeten bij elkaar scharrelen. Daarna op zoek naar het uitkijkpunt. Op deze berg ligt het waterreservoir voor de stad en de goudmijn. Er ligt een waterleiding van Perth naar hier. Destijds was er geen water en stierven mensen hier dus van de dorst, maar ook aan ziektes. Daarom heeft een belangrijke man er voor gezorgd dat de waterleiding er kwam te liggen. Inmiddels zijn er nog vier waterbronnen, maar het is een belangrijk punt in de geschiedenis.
Vanavond zaten we te wachten op de onweersbui. We zagen hem aan komen rollen, maar we hadden geluk. We hoorden hem wel, maar barstte niet boven ons los. Hij ging langs ons af. Drie druppels regen kregen we, maar ach wat is dat nu?!
Morgen gaan we maar eens verder, want het wordt tijd dat we meer richting Zuid AustraliĆ« gaan….
Warme groet,
Ria en Linda

2 Responses to Kalgoorie Boulder

  1. hotel mama

    Je kan het maar druk hebben tijdens je vakantie.
    Hier begin de Kerstdrukte ook zoetjes aan op gang te komen maar eerst nog een paar verjaardagen wegwerken.
    De Kerstverlichting buiten is op orde, gisteren was het koud maar de zon scheen zodoende eerst maar vlug het buitenwerk gedaan, je weet hier maar nooit en het kan maar klaar zijn.
    Verder sukkelen we in goede gezondheid maar door, de tijd vliegt maar dat zal voor jullie ook wel zo zijn.
    We worden zo zoetjes aan wel nieuwsgierig naar jullie foto’s.
    Het is nog steeds een beetje raar, jullie zo ver weg en wij geen hond.
    Zo meisjes de groetjes van ons uit Engelen.

  2. Inge DL

    Zo gaaf jullie geposte foto van het onweer waaraan jullie ontsnapt zijn. Die mijnontploffingen moeten indrukwekkend geweest zijn ja.