Van Hyden naar Kalgoorie Boulder

Posted by on 27 november 2016

27 november 
Deze ochtend werden we om 4.20 uur gewekt door de haan. Hij zat zin in de dag waarschijnlijk. Om 4.50 uur kwam de zon op. Na even overleggen besloten we om op te staan.

We wilden graag de wandeling langs de airstrip en het magische meer lopen en dat is later op de dag niet meer te doen.

Dus zachtjes uit de veren en op pad.
Eerst even langs de Wave lopen, maar de zon staat nog te laag om een andere gloed op de golf te geven. De wandeling was een mooi toertje. Langs kale bossen en droogstaande meertjes. Wel de sporen van de dieren kunnen zien, maar zij zelf lagen nog op één oor waarschijnlijk.

Het magisch meer had wel water…..dat maakt het vast magisch……want tot nu toe stond alles in de omgeving droog.

Via de grot, die lijkt op een nijlpaardenbek zijn we door het bos met blad terug naar de Wave gelopen. Nog steeds lag deze in zijn eigen schaduw.
Er zaten zo veel vliegen dat we besloten binnen te eten. Qua temperatuur eigenlijk niet te doen, maar die vliegen zijn echt met veel. 
Om 8 uur waren we kant en klaar……nog één keer naar de Wave kijken, maar nee……de zon kwam er niet meer op in deze tijd.

Tijd om te gaan dan.
We moesten wel een eindje omrijden, want de weg naar Southern Cross is niet verhard en we willen het risico niet lopen op stukken. We zijn dan ook niet verzekerd, dus wij nemen die extra kilometers maar voor onze rekening.

In een afwisselend landschap hadden we tijdens de langer rit genoeg te zien.

Alle dorpen waren wel volledig uitgestorven, dus het eerste roadhouse wat we zagen mocht ons voorzien van drinken.

Het hele dorp leek dit roadhouse ook als ontmoetingsplek te zien. Ze kenden elkaar allemaal en het liep in en uit.

Uiteindelijk kwamen we op de weg die vanaf Perth naar Koolgarie Boulder gaat. Hier reden vandaag echt zoveel roadtrains en ze zijn aan de weg bezig. Dus iedere keer hopen dat het geen sterretje opleveren, maar het kwam allemaal goed.

Helaas geen plek waar we konden lunchen, dus moesten we terug vallen op onze voorraad MariaKoekjes. Ach voor een keer ook niet zo erg.
Uiteindelijk kwamen we bij de camping aan. We hadden inmiddels besloten hier twee dagen te verblijven. Fijn na zo’n lange rit die dag niets meer te doen en dan de volgende dag het dorp te verkennen. Echter bleek het vanavond het moment te zijn dat de kerstboom aangedaan zou worden door de kerstman en dat er vuurwerk afgestoken zou worden.

Tja…..dan moeten we toch op pad.
Heel het dorp was zo ongeveer uitgelopen. De kinderen waren verkleed als elfjes of dwergen. Er stonden marktkraampjes en er was muziek. 

Het duurde even, maar de kerstman heeft de boom aangedaan. Mooi hoor! 
Inmiddels is het 21 uur en is het nog steeds 32 graden……het lijkt vannacht niet hard af te koelen. Maar toch…..we houden van de warmte!
Warme groet,
Ria en Linda

2 Responses to Van Hyden naar Kalgoorie Boulder

  1. toon

    Goh! die vliegen toch, Ingrid zij dat er toen bij ons ook zoveel vliegen bij de wave waren. Zeker een vruchtbare plek voor hun.
    Jullie zitten nu al in kerstsfeer? En de sint, zetten jullie wel de schoen vanavond? (de Piet is nog gewoon zwart hier)
    Fijne voortzetting!

  2. Inge DL

    Wij hebben er vandaag weer eens een leuke herfstwandeling op zitten in’t zalige najaarszonnetje. Ook onze Sam was weer in zijn nopjes 😉
    Jullie lunch met Maria koekjes, wat een tegenvaller!!! Hoewel, beter als snijdende honger natuurlijk!