Tulum – Playa del Carmen

Posted by on 15 februari 2024

14 februari 2024

Hoe goed kun je het hebben? We gaan “gewoon” uit ontbijten. Gisteren was er geen brood meer bij de supermarkt, dus we besloten onszelf te trakteren op een ontbijtje bij de bakker.

De temperatuur was nog heerlijk zo vroeg in de ochtend, dus we konden fijn buiten op het terras zitten. We hebben zitten smullen van al het lekkers. Na het ontbijt zijn we nog even een stukje gaan wandelen, omdat de botten en spieren hier duidelijk om vroegen. Na deze opwarming zijn we via Tulum strand op weg gegaan naar onze volgende bestemming. We hadden gisteren natuurlijk al gezien dat de Tulum Beach eigenlijk aaneengesloten beachclubs en/of hotels zijn. Ondanks dat die ons niet trekt was het wel mooi om te zien hoe de ondernemers hun best doen om op te vallen met hun panden. Van de zee kun je hier overigens helemaal niets meer zien alles dicht gebouwd.

Het is maar een uurtje rijden naar Playa del Carmen en we mogen daar al om 12 uur inchecken. Dat is wel fijn, want dan hoeft onze bagage nergens mee naar toe. De weg lijkt via de kust te lopen, maar ook hier geldt dat je echt niet bij de zee kunt komen. We proberen het nog eens bij Akumal, maar ook hier rijden we tegen een slagboom aan.

We arriveren uiteindelijk tegen 12.30 uur in Playa del Carmen, omdat ons nieuwe huis even zoeken was. De host is ontzettend aardig en stond buiten op ons te wachten toen we hem lieten weten dat we ergens stonden maar er niet werd open gedaan. Ach we stonden een straat te vroeg, maar wel bij huisnummer 17. Je kunt niet altijd zes gooien, hè?,
We mochten onze wens voor het ontbijt morgen al door geven en hoe laat we graag het ontbijt willen hebben. Nou doe maar een keer rond 9 uur. We hebben morgen immers tijd zat. Cancun zal waarschijnlijk nog maar een half uurtje rijden zijn.

We zijn op weg gegaan naar 5th avenue….the place to be in Playa del Carmen. Op zoek naar een parkeerplaats….Ria blij…politie achter haar. Ze verleent een voetganger voorrang en direct een toeterende politiewagen….als we die voetganger geen voorrang hadden verleend was het waarschijnlijk ook niet goed geweest. Gelukkig draaide de politie af en konden wij onze weg in rust vervolgen.

Poeh hé….wat een mensenmassa hier….maar zoveel meer sfeer dan Tulum. We genieten van een ijsje bij Aldo’s. Ze hebben hier heerlijk ijs en zoveel lekkere smaken. Ondertussen kunnen we mensen kijken, dat is toch zo ongeveer het leukste wat er is.
We komen bij een schitterend wit kerkje en ook hier via de achterwand een doorkijk naar de zee. We zitten achterin de kerk en kijken in het rond. Toen begon de dienst en zijn we maar vertrokken. Even later zagen we de mensen uit de kerk komen met een askruisje op hun voorhoofd. We zouden bijna vergeten zijn dat het Aswoensdag was….overal zien we signalen van valantijnsdag.

We hebben een heerlijke slentermiddag, waarin we vooral looky looky doen, maar verder niets.

We sluiten af bij een grillrestaurant. We worden er aardig zenuwachtig. Het servet wordt op je je schoot gelegd en als Ria haar water in wil schenken wordt de fles uit haar handen gehaald. Er wordt voor haar ingeschonken. Er staan steeds een man of twee tot drie om ons heen te dansen. En echt het restaurant zit vol met mensen zoals wij, dus wij dachten dat het een “gewoon “ restaurant was. We kregen een tang naast ons bord gelegd (naast ons mes). We keken elkaar aan, omdat we beide geen idee hadden wat we hier mee moesten gaan doen. Onze hulplijn leeft zes uur laten dan wij, dus die lag al op bed (moeders). We wisten zeker dat we geen schaal- of schelpdieren hadden besteld. Op hoop van zege dan maar. Waar het nu echt voor was? We weten het nog steeds niet. Het eten smaakte goed, maar voor het toetje hebben we bedankt. Dit is geen plek voor ons. De rekening is nog nergens zo hoog geweest, maar voor het ongemak wat we gevoeld hebben viel het toch heel erg mee.

Het begon al te schemeren toen we naar huis reden en dat rijdt toch minder fijn als je nog niet zo bekend bent. Maar we zijn zonder kleerscheuren thuis gekomen.
Inmiddels zijn we ingecheckt op onze volgende vlucht, dus als we ons niet verslapen vrijdag moet dat goed gaan komen.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Tulum – Playa del Carmen

  1. Moeders

    Tuurlijk komt dat goed.
    En ja die hulplijn lag al op bed en heeft ook geen idee wat je moet met een “tang”????.
    Geniet nog van de dag en kijk vol spanning uit naar vrijdag.????
    Lieve groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *