Tulum

Posted by on 13 februari 2024

12 februari 2024

En wat deden wij dan vandaag? Nou niet veel….haha…we hadden bedacht om te voet naar het centrum te gaan en dan Tulum te ontdekken.
Maar het was dus al vroeg warm. Dat wil zeggen het was eigenlijk niet echt afgekoeld vannacht. De temperatuur bleef op 23 graden hangen en zo warmt Tulum dus in de ochtend ook weer snel op. Maar goed….half uurtje wandelen, zei Google. Ze wees ons de weg door achterstraatjes. Lees zandweggetjes en hutjes van hout en plastic en hier en daar een huisje van steen van een Mexicaan die zijn bestaan aan het opbouwen was. Het voelde zo overdag niet onveilig, maar vanaf de schemering zouden we de route zo niet meer gelopen hebben. Inmiddels liep het zweet in straaltjes van ons lijf. We genoten wel van de muurtekeningen die we tegen kwamen.

Na dat half uur waren we in ieder geval in de buurt van het centrale plein, dus tijd voor een pauze. We kozen een plekje waar we dachten goede koffie te kunnen drinken. Verkeerde inschatting gemaakt. Jammer! We hebben wel onze ogen uitgekeken naar de bediening. Eén van die gasten liep precies zo als wij ons voelden. Oververhit en alsof onze voeten van lood waren, maar er was toch een verschil….hij leek het toch echt niet zo druk te hebben, maar jeetje wat werd je moe als je naar die jongen keek.

We liepen verder en wij vinden Tulum toch niet zoveel sfeer hebben. Dit zou het nieuwe Bali moeten zijn. Een laid back sfeer. Er zitten voornamelijk heel veel souvenierswinkels naast elkaar met mannetjes die allemaal vragen of je binnen wil komen kijken. Wij hebben ons dus vooral gefocust op die muurtekeningen. Met dit weer moet je veel drinken, dus we zijn op tijd weer een plekje gaan zoeken. Deze keer een bakkerij. Een hele sfeervolle plek en een zaak die goed loopt. Continue waren er mensen binnen en de bediening was vriendelijk. Dit was dus een prima plek om even af te koelen en de innerlijke mens te verwennen.

Aan het begin van de middag zijn we teruggelopen naar huis. De terugweg hebben we misschien niet de kortste route genomen, maar wel één die continue onder de mensen was. Dus de doorgaande weg zover mogelijk gevolgd, voordat we een afslag namen. In deze stad hebben ze de schaduw nog niet uitgevonden. Waar is die gebleven als je hem nodig hebt? Thuis zijn we afgekoeld onder de airco….even de zogenaamde koelkast in. Het is toch kei logisch dat de mensen in deze landen siësta houden?!

Na de cooling down zijn we met de auto richting de supermarkt gegaan. Eerst tijd genomen om een ijsje te gaan eten. Het ijs zag er hier zo goed uit…..en jammie….het was ook kei lekker! Dit moeten we onthouden….kan wel eens zijn dat we hier morgen terug moeten komen. De supermarkt was enorm…..zelfs schappen vol met souveniers waren hier te vinden, maar ook waterpijpen en flessen Tequila zo enorm groot.

Vanavond lekker zelf gekookt en daar is toch helemaal niets mis mee. We moeten ook langzaam wat vooruit gaan denken voor de komende dagen, want vrijdag vliegen we door naar Mexico Stad. We moeten dus even goed uittellen dat we op tijd in Cancun zijn.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Tulum

  1. Moeders

    Hoi, hoi vanuit het zonnige Spanje, niet zo warm dan bij jullie maar heerlijk voorjaar. Ben er blij mee.
    Wanneer jullie gevlogen hebben krijg je dan ook weer een andere tijd?
    Vandaag nog carnaval gelukkig hier niet ,we genieten van de rust al is het goed druk op de camping.
    Zonnige groet van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *