Bacalar

Posted by on 9 februari 2024

8 februari 2024

Vandaag werden we pas om 8.15 uur wakker. Jeetje….dat is gewoon uitslapen. We zullen het wel nodig gehad hebben, zullen we maar denken. We weten eigenlijk niet meer hoe laat het ontbijt is, maar dat zal toch zeker wel tot 10 uur zijn. Dus we starten op ons gemakje op en we worden verrast met een ontbijtbuffet. We maken er een goede basis van, zodat we de dag goed kunnen beginnen.

We wandelen naar het centrum en vandaar uit lopen we langs het meer met zeven kleuren blauw. Het is ongelooflijk dat ze hier toch ook al bijna alles dicht gebouwd hebben en wanneer dit niet is ze entree vragen om bij het meer te komen. We vinden een steigertje waar we even over het meer heen kunnen kijken. Er leven kennelijk krokodillen in dit meer, maar er kan gewoon gezwommen worden. Toch een raar idee, nietwaar?!

We doen ergens een bakje koffie en slenteren daarna nog wat verder. Uiteindelijk zetten we ons op een bankje op het centrale plein. Wat lezen en mensen kijken. Het is bijna duidelijk wanneer de bootjes weer aan wal komen, want dan krioelt het van de mensen en het heeft dan even tijd nodig voordat ze uitgewaaierd zijn. Ondertussen worden alle carnavalsatrributen opgeruimd. De tenten worden afgebroken, de tribunes worden ontmanteld, alleen de spandoeken met het programma van de afgelopen dagen laten ze nog hangen.

In het begin van de middag wandelen we terug naar de koffiespot van eerder op die dag. We lunchen in de tuin. Er staat daar een briesje en we kunnen in de schaduw zitten. Er hangt een goede sfeer daar. We laten het ons goed smaken.

Vanmiddag lezen we thuis verder in onze boekjes. We hebben echt een chilldag.
Voor vanavond hebben we een grill restaurant gevonden en ooohhhh wat was het eten heerlijk hier. We hadden zicht op de open keuken en het was een genot om te zien hoe hygiënisch er gewerkt werd en hoe de taakverdeling hier was. “Moeders” zwaaide de scepter in het restaurant en nam alle tijd om zaken duidelijk te maken aan de niet Spaans sprekende medemens. Een goed lopend restaurant met vele nationaliteiten bij elkaar.

Hebben we plannen voor morgen? Nee nog niet echt…we gaan met de auto op verkenning waarschijnlijk rondom het meer. Maar we leven bij de dag, dus we zien morgenochtend wel hoe onze pet staat.

Warme groet,

Ria en Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *