Tuxtla Gutierrez

Posted by on 28 januari 2024

27 januari 2024

We hebben prinsesheerlijk geslapen in dit huis….we waren iets later wakker zelfs dan de gemiddelde dag, maar we hebben geen haast. Oooohhhh….en de douche gaf warm water…dat is ook niet vanzelfsprekend in het Mexicaanse land. We voelen ons weer helemaal op en top.

Broodjes in de broodrooster en ook de croissants en we hebben weer een prima bodempje gelegd voor vandaag.

We vertrekken naar de Sumidero kloof. In ongeveer twintig minuutjes zijn we bij de ingang. We mogen ongeveer drie en halve euro per persoon betalen om de kloof te gaan bewonderen. Dat is toch geen geld. We slingeren door de bergen van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. Mooie vergezichten de canyon in. Bij sommige uitkijkpunten moeten we net iets verder lopen en wat meer dan gemiddeld trappen lopen, maar er is thuis goed geoefend dus we lopen alles samen. Jawel het kost energie en zeker ook nog in de warmte, maar het voelt goed om dit samen te ondernemen. Het is zeker niet druk in de canyon. Het hoogseizoen loopt op zijn einde hier en dat heeft ook wel iets. Ruimte om te kijken en foto’s maken zonder mensen erop.
Bij het laatste uitkijkpunt is een restaurant….we hadden wel zin in koffie inmiddels, maar de geur was echt niet tof daar. We konden de geur niet precies thuis brengen. Was er nu juist te veel ontsmettingsmiddel gebruikt of hadden ze misschien juist meer moeten gebruiken.

We besluiten op ons gemak terug naar beneden te rijden. We rijden het centrum van Tuxtla in. We hebben gelezen dat het goed te doen is om je auto bewaakt te parkeren, dus dat gaan we maar eens proberen. Het manneke aan de poort spreekt geen woord Engels en wij niet veel Spaans, maar met handen en voeten komen we eruit. Het bonnetje meenemen en betalen als we terugkomen. Het is 10 pesos per uur ( ongeveer 50 eurocent). Waar vind je deze plekken nog in Nederland?

We wandelen naar de kathedraal San Marcos. Een statig wit gebouw in al zijn eenvoud. We hebben net een dienst gemist, die bijzonder had kunnen zijn. Allemaal Mexicaanse dames in klederdracht en vaandeldragers en mogelijk een doop, want terwijl de mensen de kerk uitlopen blijft de familie met het babietje nog achter en worden er foto’s voor het altaar gemaakt.

Nu wordt het wel echt tijd voor de koffie…..we wandelen naar het Marimba park. Het nationaal muziekinstrument. We vinden weer een leuk koffietentje. We lunchen hier ook en smullen van het lekkers wat ons voor gezet wordt. Als we hier gaan plassen hebben we veel schik om de wc deksel. Die had een mooi stofje cq kantje…dat moesten we toch even delen met moeders.

Inmiddels zijn we in de tweede helft van de middag beland en gaan daarom terug naar huis. Eerst nog even langs de Walmart (supermarkt), zodat we weer een lekker maaltje in elkaar kunnen flansen.

Terug thuis zetten we de schuifdeur lekker open en genieten van de Mexicaanse muziek die ergens gemaakt wordt. Hoe goed kun je het hebben?
Nu samen lekker een biertje drinken en een goed boek erbij….een heerlijk vakantiegevoel. 😀

Warme groet,

Ria en Linda

3 Responses to Tuxtla Gutierrez

  1. Moeders

    Ja, was lachen, heel apart wc deksel. Hoe krijgen ze her verzonnen.
    Fijn dat jullie weer samen dingen kunnen ondernemen, wordt je doorzettingsvermogen toch beloond.
    Van jullie verhalen krijg ik ook vakantie kriebels. Even nog en wij mogen ook.
    Lieve groetjes van ons.

  2. Jenny

    Mooie omgeving daar!! Leuk om jullie reisverhalen weer te lezen!

  3. Jolanda

    We willen wel een foto van die wc ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *