Villahermosa – Tuxtla Gutierrez

Posted by on 27 januari 2024

26 januari 2024

Ondanks dat de kamer iets tegen viel hebben we prima geslapen. Het ontbijt deze ochtend was ook niet het beste wat we hebben gehad, maar we halen de meest lekkere dingen eruit zodat we wel met iets op de maag kunnen vertrekken. De tweede reisdag….we weten dat we de bergen in gaan, dus tanken voor de zekerheid onze stoere Dodge vol.

Er is veel verkeer op de weg om de stad uit te komen. Er wordt getoeterd over en weer, maar wonder boven wonder gebeuren er geen ongelukken.

We zien de omgeving veranderen. Het wordt groener en de banananplantages doemen op. We rijden een lange tijd langs een grote rivier en de weg doet een beetje aan zoals we bij ons de wegen over de dijken kennen. Niet al te breed en aan beide zijde van de weg ligt de omgeving flink lager. Vervolgens worden de bananenplantages ingeruild voor ananasteelt. In de dorpen vinden we stalletjes met kennelijk vele soorten ananassen: twee voor 50 pesos tot 4 voor 50 pesos…de grootte lijkt anders, maar er zullen ongetwijfeld meer verschillen zijn.

Vervolgens doemen de bergen op…sommige zitten met hun top nog in de wolken, maar de zon breekt steeds meer door. Dus de lucht wordt blauwer en de bergen laten zich steeds meer zien. De te temperatuur loopt ook flink op. Het is overigens ongelooflijk hoe ze zich hier op de weg gedragen. Soms lijken de Mexicanen wel levensmoe. Ze halen in in bochten waarin je echt nog niet kunt zien of daar zo’n enorme truck aankomt en het tegenliggend verkeer doet natuurlijk hetzelfde. Het kruist elkaar iedere keer net.

Aan een meer ligt een restaurant en die doen we aan. We eten hier een heerlijke gegrilde vis en gamba’s in de knoflook. Er stond een briesje en we zaten onder een grote parasol. Prima toeven hier!

Nu de laatste kilometers nog naar ons nieuwe huis. We komen er iets te vroeg aan, maar we worden hartelijk ontvangen en mogen er al in. Wowie….we hebben weer een top plek gevonden. We kleedden ons even om en gingen eerst op zoek naar koffie. Die hadden we immers nog niet gehad vandaag. Check…gevonden….vervolgens op naar de supermarkt…we kunnen hier weer zelf koken, dus dan moeten we even inkopen doen. Ook dit is gelukt op een niet al te grote loopafstand. Toen we terug kwamen stonden er inmiddels 2 croissantjes met jam op tafel (onder gedekt natuurlijk)….wat een hartelijkheid hier.

De rest van de dag doen we niet zoveel meer….dat reizen kost toch ook altijd de nodige energie. De stad in lopen is te ver. Dat wisten we van te voren, maar we kwamen hier niet zozeer voor de stad, maar juist voor de omgeving. Maar lanterfanten is ook wel eens lekker!

Op naar de dag van morgen!

Warme groet,

Ria en Linda

 

One Response to Villahermosa – Tuxtla Gutierrez

  1. Moeders

    Mooie omgeving, zo te lezen en dat allemaal op zo’n “klein” stukje Mexico.
    Gelukkig hier schijnt heel het weekend ook de zon, is ons beloofd door de weergeleerde, moest trouwens om 9.00 uur nog ijs van de auto krabben.
    Meisjes maak er een mooi weekend van, dan gaan wij dat ook proberen.
    Lieve groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *