Campeche – Villahermosa

Posted by on 26 januari 2024

25 januari 2024

Vandaag hebben we weinig spannende dingen te melden….we hebben namelijk voornamelijk in de auto gezeten.
Het was een lange trip. We dachten toch maar de tolweg te nemen en net voor het tolpoortje bedenken we ons.

De provinciale weg ligt langs de kust en lijkt ons veel mooier. Waarschijnlijk gaan we er dan wel langer over doen, maar we kunnen altijd nog bijstellen als deze weg tegen valt.

We rijden dus langs de zee. Er dobberen volop pelikanen op het water en vissersbootjes. Hier in Mexico doen ze weinig aan vrije toegang van het strand. Bijna overal is het strand geclaimd en moet je dus betalen om erop te mogen. Dus niets zomaar even picknicken op het strand. Sommige stukken zijn afgesloten met een hek, maar er zijn ook stukken die verlaten lijken. Er zijn nauwelijks mensen op het strand te bekennen namelijk.

Het valt ons op dat er vandaag veel vrachtverkeer op de weg is en ook zij moeten door de dorpjes heen en dus over die beruchte verkeersdrempels. Op deze manier ontstaan vanzelf files. Ook op deze weg zijn diverse controleposten van de politie. Kennelijk zijn deze er vooral om de drugskartels tegen te gaan. We hebben de auto tot op heden nog nooit aan de kant hoeven zetten.
We komen ook nogal eens pick ups tegen met achterop in ieder geval één militair politieman, maar soms ook meerdere. Indrukwekkend met hun geweren en bivakmutsen en helmen op.

In die dorpjes is geen koffie te vinden en daarom wachten we met onze koffiepauze tot Ciudad del Carmen. Dit is een grote plaats en warempel vinden we daar een koffietent, die een drive thrue heeft. Wij gaan gewoon naar binnen. Een heerlijke warme witte chocolademelk….smaakt goed met 32 graden.

Hier konden we echter niet om het tolpoortje heen, maar dat was geen ramp. We gingen over een smal stuk land en een hoge brug over de zee. De brug had wat weg van Joris en de Draak in de Efteling.

Uiteindelijk arriveren we rond 15 uur in Villahermosa. Deze stad straalt echt niets uit, maar door naar ons volgend doel was gewoon echt te ver in één keer. We hebben hier dus een soort van zakenhotel voor 1 nachtje. Op de foto zag het er okay uit en er zat een ontbijtje bij. Dus we gaan zien hoe het ons bevalt.

De auto mocht in de parkeergarage onder het hotel en dat is wel tof. We wandelen nog even de stad in, zodat we onze benen kunnen strekken. We drinken koffie en eten wat. Daarna kijken we in de winkelstraat nog wat mensen vanaf een bankje. De temperatuur is inmiddels gezakt naar 27 graden en dat is heerlijk om nog buiten te vertoeven. We zorgen dat we rond 19 uur terug thuis zijn, zodat we geen onveilige situatie opzoeken.

Hopen dat we vannacht goed slapen, zodat we morgen weer wat kilometers kunnen vreten.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Campeche – Villahermosa

  1. Moeders

    Ja, sommige landen hebben het nodig om een tussenstop te maken maar dat kan ook tof zijn.
    Hopelijk weer een lekker ontbijtje en ons nieuwsgierig maken waar de volgende trip heen zal gaan.
    Morgen zullen we het weten of via polarstep misschien vanavond nog.
    Hier is weinig te beleven, strakjes de camper ophalen, moest apk gekeurd worden en dan verzinnen hoe ons ritje eruit zal gaan zien.
    Veel plezier nog.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *