Campeche

Posted by on 25 januari 2024

24 januari 2024

Er lijkt wat ritme in ons bestaan te komen…tegen 22 uur vallen we in slaap en rond de klok van half zeven zijn we weer present. Het zijn nog steeds heel wat uurtjes slaap, maar we zullen het wel nodig hebben. 😀

Vandaag blijven we in Campeche en kunnen we, denken we tenminste, alles te voet doen. We gaan eerst op zoek naar het centrale plein met daaraan natuurlijk de kathedraal. Mooi plein weer met rondom allemaal schoenenpoetsersstoelen. Nog niet alle schoenenpoetsers zijn aanwezig, maar het is een mooi aangezicht. Op het plein staan ook diverse jaguars. Ze zijn allemaal rijkelijk beschilderd. Echt mooi zijn ze niet, maar ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. In de kathedraal zitten een aantal dames met sluiers op de bidden. Niet gesluierd, maar een beetje zoals een bruid gesluierd kan zijn. Hebben jullie een beeld? We horen ze bidden in een bepaald ritme. De kerk heeft een zogenaamde meditatietuin, maar wij zien vooral gedenkstenen met wat bankjes. Het wordt een warme dag en de temperatuur loopt al snel op. Goed drinken dus….op zoek naar een gezellig plekje om koffie te drinken. En natuurlijk vinden we deze weer….een knusse omgeving met allemaal verschillende ruimtes, waardoor het echt iets gezelligs heeft.

Vervolgens lopen we naar de boulevard. We komen eerst Piet piraat tegen. Campeche is bekend door de piraterij heel wat eeuwen geleden. Er lag hier een haven, waarin vele goederen verder vervoerd werden. Het was een rijke stad en er kon dus ruim geplunderd worden. Rondom de stad ligt een dikke vestigingsmuur en binnen de muren liggen veel koloniale huizen die weer geschilderd worden in pastelkleuren. Er wordt hard gewerkt om de stad weer in volle glorie te krijgen. Vanaf de boulevard zijn verder geen stranden te zien. Het is ook bekend dat een van de grootste olieraffinaderijen hier zijn zooi in de zee dumpt.

We zien op de plattegrond dat er op een van de hoeken van de stad een botanische tuin moet liggen en daar lopen we dan naar toe. Het lijkt ons een mooi plekje om weer even tot rust te komen. Maar wat een verrassing en wat moesten we lachen….er staat werkelijk een groot bord met botanische tuin en vervolgens staan er 3 bomen en dat was het. Mmmmm wij hebben een andere betekenis van botanische tuinen.

Lunchtijd……weer vinden we een leuk stekkie. Een schaal met vers fruit en yoghurt gaat er altijd in bij Linda en Ria gaat voor een rijkelijk belegde toast met zalm…..en dat alles onder het genot van een ijskoude jus d’orange.

Via de stadswal lopen we terug naar huis….we gaan even afkoelen thuis….een soort van siësta maar dan anders. We bedenken waar we morgen op af zullen gaan en hoe we daar gaan komen. Het is nog even puzzelen en concessies doen. We willen eigenlijk de tolwegen vermijden, maar dan gaan we er zo lang over doen en we weten niet of dat het waard is. We kunnen er nog een nachtje over slapen eventueel. We bedenken ook vast waar we daarna naar toe willen gaan, omdat we dan met weekend dagen te maken hebben. Maar ook dit is nog een puzzeltje…..rijden we een logische route of kan het ook anders? Wat een dilemma’s hebben we toch.

Tijd om boodschappen te gaan doen dan maar….alsof we hier al jaren wonen lopen we de route naar de supermarkt en vullen de winkelwagen om ook zo weer terug thuis te zijn.

Vanavond lopen we nog even terug naar de kathedraal. Deze schijnt mooi verlicht te zijn, dus dat moeten we zelf even beoordelen natuurlijk. Ze ligt er inderdaad mooi bij met de volle maan in haar rug. Mooi hoor! Door straat 59 lopen we terug. Dit is een autovrije straat en heel de straat staat inmiddels vol met tafels en stoelen. De stad is tot leven gekomen.

Nou wij pakken nog even het reisboek erbij om de zogenaamde knopen door te hakken.

Tot de volgende ronde!

Ria&Linda

One Response to Campeche

  1. Moeders

    Gisteren kusjesdag gehad, was weer gezellig.
    Zusjes opgepikt in Zevenbergen om door te rijden naar Etten-Leur.
    Koffie drinken, wat winkelen, lunchen en de dag vloog voorbij.
    Voor jullie heel herkenbaar waarschijnlijk.
    Maar jullie genieten wel zo te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *