Krugersdorp – Johannesburg – Brussel

Posted by on 22 november 2022

21 en 22 november 2022

En dan is het zover…..Willard moet al zijn kastjes leeg laten maken, zodat al onze tassen weer gevuld kunnen worden. Maar met een goede taakverdeling mogen we niet mopperen….we kunnen op de geplande tijd aan gaan rijden.

Dit jaar geen verzameltasje voor de minderbedeelde mens…..we hebben niet zoveel meer over en waar zetten we het weg? We komen in principe niet meer in een stad of dorp, omdat we in een rechte lijn naar Bobo, de camperverhuurder, zullen rijden.

Het verkeer op de weg zit wat tegen…tenminste het is drukker op de weg dan we van te voren gepland hadden. We hebben onze tijd wel nodig om bij de verhuurder te komen. Daar aangekomen melden we dat Willard terug thuis is. Alles wordt nagelopen en is in orde, dus we worden naar het vliegveld gebracht.

We zijn daar vroeg. We zullen waarschijnlijk pas tegen 17 uur in mogen checken, dus we hebben nog wat tijd te overbruggen. We lunchen wat, we wandelen wat rond en vervolgens zoeken we een plekje om het informatiebord in de gaten te kunnen houden. Wat duurt wachten toch lang als je naar huis wil om dat elke vezel in je lijf zegt dat je daar moet zijn.

Om 16 uur mogen we inchecken. We hebben een hele leuke dame aan de balie. Drie van de vier tassen wegen 15,6 kilo en ze vraagt ons hoe we dit voor elkaar krijgen. We antwoorden dat we er een wedstrijd van gemaakt hebben en dat nu de tas van mama komt…..tromgeroffel…..mamma verloor de wedstrijd…..zij was een kilo zwaarder. De dame aan de balie had de grootste lol met ons. Maar goed alles is ingecheckt dus op naar de douane. Hier gingen we snel doorheen. Geen ellenlange rijen….

Achter de douane hebben we ons opnieuw gericht op de winkeltjes…..De koning van Brussel wilde nog heel graag een houten nijlpaardje en/of neushoorn en deze vonden we! We kochten nog een kaarsje voor het thuisfront, zodat deze bij thuiskomst gebrand kon worden.

Nu was in het inmiddels tijd voor een lichte avondmaal…ondertussen konden we de eerste helft van Nederland Senegal kijken met alle Nederlanders die ook het vliegtuig in moesten, maar de eerste helft was niet je van het.

We liepen wat vertraging op met het vertrek. We zouden om 19.45 uur vertrekken, maar dit werd echt wel later. De vlucht was vol met turbulentie, dus we moesten veel blijven zitten. Maar met met een nachtvlucht is dat op zich niet zo erg….normaal sliepen we al om deze tijd, maar helaas vond Air Belgium dat er nog gegeten moest worden. Het blijft dan nog lang onrustig in het vliegtuig voordat we onze ogen kunnen sluiten.

We doen wat hazenslaapjes de gehele nacht. Zittend slapen is toch niet zo geweldig. We landden mooi op schema in Brussel. Guido en Kanita stonden al op ons te wachten, maar helaas moesten we lang op onze bagage wachten. Als je snel naar huis wil, wordt je geduld op de proef gesteld.

Ondertussen worden de nodige telefoontjes naar huis gepleegd om te weten wat de huidige stand van zaken is.

Tja….om negen uur waren we thuis en begon de harde werkelijkheid weer.

Lieve mensen, dank jullie wel voor het meelezen weer deze keer….en jullie bemoedigende woorden ondanks dat jullie helemaal niet wisten wat er aan de hand was….het doet ons goed.

Als we elkaar tegenkomen zullen we zeker onze ervaringen tijdens deze vakantie met jullie delen, want ondanks dat we naar huis moesten gaan (van onszelf)….hebben we kei drie mooie weken gehad en hebben we heel veel mooie herinneringen gemaakt met elkaar. Er is gelachen, genoten, gehuild en “domme” dingen en wijsheid gedeeld.

Heel veel lieve groeten,

Ria en Linda

One Response to Krugersdorp – Johannesburg – Brussel

  1. Sonja

    Dankjewel voor het mee mogen lezen/ reizen.
    Jullie zullen wel moe zijn van de lange reis…
    Ondanks de ingekorte vakantie hebben jullie toch 3 mooie weken met elkaar gehad.
    Ik wens jullie nogmaals veel sterkte!