Golden Gate Highland National Park – Pretoria

Posted by on 19 november 2022

18 november 2022

Deze ochtend cirkelde de jonge jakhals weer over de camping en ook de baviaan wandelde op zijn gemak over het terrein. Ondertussen probeerde hij ook nog even de vuilnisbakken te controleren. 

Na het ontbijt gingen we al vroeg op pad. Via de mooie kalkrotsen van dit nationaal park rijden we richting Harrismith. 

Bij Harrismith zijn we de snelweg op gegaan, zodat we wat kilometers weg konden vreten met Willard.

Even een tussenstop voor een lekkere cappuccino met een stukje brownie. Genieten van de zon op het terras…wat een mooie plek bij deze parkeerplaats. Op naar de volgende kilometers…het streven is steeds om na twee uur even te stoppen.

Dit doen we dus ook en doen op de volgende plek direct de laatste boodschappen. In het winkelcentrum was de stroom uitgevallen, maar ze lossen dit creatief op. Niemand moppert en iedereen doet gewoon zijn ding. In Nederland zou dit echt anders zijn.

We lunchen bij Mug & Bean en genieten van al het lekkers. Klaar voor het laatste stuk voor vandaag…..

We rijden naar de camping die we op het oog hadden. Helaas hadden zij tot januari geen stroomvoorzieningen en dat is voor drie nachten echt te lang. We gaan verder op pad. Er ligt er nog een in de buurt, dus daar gaan we aan. Echter hek was dicht en we zagen precies 1 tentje staan. We besluiten op zoek naar de camping te gaan, die we eigenlijk als eerste hadden willen bezoeken toen we aankwamen in zuid Afrika. Het is een ritje, maar dit leek zo’n mooie camping. Helaas volgeboekt….dit hebben we in al die weken nog niet meegemaakt. Heel vaak stonden we maar met drie a vier bezoekers. Deze eigenaar zei dat er waarschijnlijk al veel volgeboekt zou zijn. Mmmm….het is in inmiddels al tegen vijf uur, dus we zijn er wel een beetje klaar mee.

We komen ergens aan…een groot landgoed, waar we zelf de poort kunnen openen. We rijden over het terrein en uiteindelijk komen we bij een kantoortje uit. De man die ons te woord staat, wil ons graag vooruit helpen. Zij hebben eigenlijk geen campingvoorziening momenteel, maar hij zet ons bij een gebouw neer waar morgen een groep te gast is. Dus wij mogen hier vannacht wel blijven staan als we in de middag maar weg zijn. Super tof…we staan dus eenzaam en alleen hier, maar zijn van alle gemakken voorzien totdat de stroom uitvalt. Inmiddels weten we dat dit gemiddeld twee uur duurt, dus wie weet komt deze vanavond nog wel terug. We kunnen ons zo ook behelpen.

Morgen op zoek naar een camping, maar dat gaat vast weer goed komen!

Warme groet,

Ria en Linda

One Response to Golden Gate Highland National Park – Pretoria

  1. Sonja

    Oh…vervelend dat jullie de vakantie door persoonlijke omstandigheden in moeten korten!
    Hopelijk kunnen jullie samen nog wel genieten van deze laatste dagen.
    Veel sterkte en alvast een veilige terugreis.

    Liefs Sonja