Brussel – Johannesburg

Posted by on 31 oktober 2022

30 en 31 oktober 2022

Wat een relaxte opstart zo….taxi Guido komt om 15 uur voorgereden, dus we hadden ruim de tijd om in te pakken en het huis aan kant te krijgen. Het leek wel vakantie.

Samen met taxi Kanita, die de ouders van Linda reed, reden we naar Brussel. Wat een verwennerij en luxe. Ruim op tijd kwamen we aan. In niets leek het op de verhalen die we vanuit Schiphol wel eens mee krijgen. We konden zonder buitensporige rijen inchecken en ook de douane waren we zo doorheen. Het vliegveld Brussel is wel een stuk kleiner dan Schiphol, maar we zochten een plekje in relaxte fauteuils en onder het genot van een drankje wachten we onze boarding af. Ook het boarded verliep op rolletjes en we verloren nauwelijks tijd. Goede stoelen in het vliegtuig en vriendelijke bemanning. Het enige minpuntje was dat we tussen wat kleine kinderen zaten die de vlucht kennelijk echt minder leuk vonden en dat lieten ze horen. Maar ja ergeren heeft geen zin, want we moeten toch ruim 11 uur met elkaar in die redelijk kleine ruimte vooruit.

De landing was op tijd, dus we zetten in de vroege ochtend onze voeten al op Zuid Afrikaanse bodem. We kwamen door de temperatuur scan en konden dus direct door naar de douane. Zigzaggend door de rijen en wachten op onze beurt, maar eigenlijk verliep ook deze actie zonder problemen. Wachten op de bagage en uitvogelen waar de shuttle bus naar het hotel klaar staat. Maar de mensen zijn hier super behulpzaam en al snel komen we ook in de modus dat het allemaal wel komt. Niemand weet precies hoe laat, maar de bus komt vanzelf. Sterker nog ze komen nog een high-five geven als de shuttle voor komt rijden. Alsof ze willen zeggen….we zeiden het toch.

Een ritje van een kwartier, maar wat een vrolijkheid. De chauffeur zag de vader van Linda als koning van Brussel…..drie vrouwen heeft hij bij…..hij bleef maar lachen.

Tegen 10 uur in de ochtend kwamen we in het hotel en wat fijn dat we direct in onze kamers mochten. Even opfrissen en dan maar eens aan de koffie in de tuin van het hotel. Daar kwamen we er direct achter dat we wel echt in een AirPort hotel zitten. We kunnen de vliegtuigen bijna aanraken als ze over komen, maar het is slechts voor 1 nachtje. En na een nacht in de lucht willen we waarschijnlijk wel slapen vannacht.

We lopen vervolgens naar het winkelcentrum wat in de buurt ligt. Even de benen strekken en kijken of we hier iets kunnen eten. Mensen kijken terwijl we ons te goed doen aan lekkere dingen. De vakantie is begonnen hoor!

Vanmiddag komt de regen met flinke onweer naar beneden, maar op die eerste dag is dat geen ramp. We doen een dutje en bedenken dat we vanavond in het hotel eten. Niet in het donker door Johannesburg lopen is heel wat waard. Veiligheid boven alles.

Het eten in het hotel was goed en voor dit geld kunnen we nog eens op stap. 😀

We gaan vanavond op tijd ons mandje in. Paar uur lekker slapen en dan morgen op avontuur.

vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Brussel – Johannesburg

  1. Maaike

    Geniet van deze mooie reis, ik en vele met mij reizen en genieten op afstand Met jullie mee.
    En Hotel mama is er deze keer zelf bij 🙂
    En alle tips sla ik op want ik wil hier ook nog naar toe met het gezin.