Oslo – dag 3

Posted by on 12 februari 2022

12 februari 2022:

We gaan op tijd op stap vanaf vanmiddag wordt er regen voorspeld. Tja…een quilty pleasure…we moeten op trollenjacht….de opdracht voor vandaag. 😀

Met de tram naar het centrum…alsof we het al jarenlang doen kopen we een kaartje via de app en zien we in een oogopslag waar we op kunnen stappen en in welke tram. Op deze laatste dag in Oslo moeten we toch starten met een kopje koffie. We doen dit bij de volksbibliotheek, een leuk plekje waar we mensen kunnen kijken. De bieb heeft grote aanloop. We denken eerst even naar een park te lopen. Maar als we aan de route begonnen zijn en we vooruit kijken dan bedenken we ons. Het lijkt geen leuke stadswandeling, maar een deel langs een autoweg. We lopen via de haven terug en het moet hier met mooi weer kei gaaf zijn. Er zitten vele restaurantjes aan de kade. De sauna’s dobberen in het water. Na een tijd wandelen komen we bij een crêperie uit. Mooi moment om even uit te rusten…..en het is immers vandaag verwendag. Heerlijk een crêpe met Nutella en vers fruit. Het tentje lijkt goed te lopen. Het is niet groot en het zit eigenlijk continue vol. Sommige mensen hebben helaas geen plek. We zien een ouderpaar met een jong kind teleurgesteld worden. Tja…we zijn nog niet zo ver. Maar we zien hen na een tijdje terugkomen en we besluiten plaats te maken. De mensen zijn zo blij….ach kleine moeite, niet waar?!

Het regent nog steeds niet, maar we zijn blij dat we eerder deze week hier met mooi weer hebben rond gelopen. Het ziet er dan echt allemaal anders uit. Bij toeval komen we ergens uit waar we nog niet eerder geweest waren. We volgen de bordjes naar de katholieke kathedraal en lopen door een deel van de stad die behoorlijk onder handen genomen wordt. We bezoeken een kerk, waarvan we op dat moment denken dat het de kathedraal is. Echter blijkt later dat dit niet zo was. Maakt niet uit….het was een mooie plek en we hebben op ons gemak rond gekeken. Vandaar uit lopen we door de universiteitswijk en uiteindelijk komen we op de weg uit die leidt naar het paleis. Dit herkennen we en dus gaan we hier naar de bakker waar we al een aantal keer hebben gezeten. Ongelooflijk druk is het in de stad en dus ook hier, maar we bemachtigen een plekje. Als we terug buiten komen voelen we dat het af begint te koelen. We weten nog een trol te vangen….geen oude grijze trol, die de voorkeur had, maar een hipstertrol. Hahaha….een trol met zijn handen in zijn zakken en een mutsje op. Hij zal schitteren in de kast. 
Met de tram terug naar het hotel…het voelt toch een beetje raar….de reis in Noorwegen begint nu echt aan het einde te komen. Maar we hebben nog een kei leuke dag gehad zonder neerslag! Als we in het hotel komen checken we bij de KLM in….we krijgen geen boardingspassen, want ze moeten aan de balie zien dat we aan alle voorwaarden voldoen. Jeetje….dat terwijl we net hebben zitten lezen dat Noorwegen de maatregelen ook los gaat laten. Maar ja….Nederlandse vlucht, hè…

Vanavond gaan we nog lekker uit eten….genieten in een leuk restaurantje hier in de buurt. 
Het volgende berichtje zal dus waarschijnlijk vanuit thuis zijn en zullen we jullie nog over onze laatste dag vertellen.

lieve groet,

Ria en Linda

 

2 Responses to Oslo – dag 3

  1. Sonja

    Lekker nog een laatste droge dag gehad!
    Smakelijk en alvast een fijne reis terug.
    Bedankt weer voor het “ meereizen”!

  2. Maaike

    Welkom thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *