Oslo – dag 2

Posted by on 8 februari 2022

8 februari 2022:

Nog een dagje Oslo….vandaag gaan we met de metro naar het Vigelandpark. Een park met vele beelden van Vigeland. De beelden zijn allemaal bloot, maar vol met emoties. We zien jonge en oude mensen, vrolijke en dramatische uitdrukkingen, aftakeling en sensueel. De beelden staan te schitteren in de zon. Het is een weids park. Er ligt nog volop sneeuw, maar een aantal paden zijn beter begaanbaar gemaakt. Ze strooien hier niet met zout, dus we moeten op zoek naar de paden waar de kiezelsteentjes gestrooid zijn. Ria vindt nog een sleetje en niets zo leuk als met een sleetje van een heuvel af sleeën natuurlijk. Ze leent de slee even en roetst van de heuvel af. Het is mooi om te zien als de zon zo schijnt hoe mensen een plekje in de zon zoeken om te genieten. Het is ook mooi om te zien hoe er mensen nog dik ingepakt lopen, maar ook enthousiastelingen die nu in hun korte mouwen lopen. We besluiten vanuit dit park terug naar het centrum te lopen. Het zal een klein uurtje lopen zijn, maar we hebben de tijd. We lopen door de wijken van Oslo met schitterende huizen en ook hier is het zoeken naar paadjes die begaanbaar zijn. We hebben niet aan onze spikes gedacht deze ochtend, maar die waren toch best handig geweest. We komen uit aan de achterkant van de Koninklijke tuinen. We zien een aantal soldaten voorbij komen marcheren, dus proberen hen nog even te vangen op een filmpje. Het is wel te zien dat de temperatuur aan het oplopen is. De heuvel die gisteren zo glibberig was om op en af te gaan is nu duidelijk aan het smelten. De kinderen kunnen zelfs weer gedeeltelijk op het gras te spelen. 
We weten nog van gisteren dat er een goede bakker onder aan de heuvel zit, dus daar gaan we uitrusten. De bakker heeft gewacht op ons….er stond nog een tafeltje in de zon klaar voor ons. We settelen ons hier en naast de lunch genieten we van de mensen die allemaal voorbij komen. Er is toch niets zo leuk als mensen kijken. We hebben ook ontzettend zitten genieten van een aantal bouwvakker, die het vast heel druk hebben….maar als zij werk anders organiseren kunnen ze in de helft van de tijd klaar zijn waarschijnlijk. 
We dwalen nog wat door de stad en zien nog leuke dingen links en rechts. Oslo is zeker een leuke stad. 
Halverwege de middag zijn we moe en het begint af te koelen. We gaan daarom lekker terug naar huis. We nemen de tram terug naar huis. Het reizen boven de grond geeft nog wat te zien. 
We gaan nog bedenken waar we de komende dagen op af gaan…..het begint te korten, maar we willen er nog niet aan. We zoeken dus nog een plekje om naar toe te reizen. 😀

warme groet,

Ria en Linda

Heerlijke temperatuur in Oslo

One Response to Oslo – dag 2

  1. Hotel mama

    Wat mooi toch ondanks dat de vakantie op zijn eind begint te lopen jullie toch nog de zon te zien krijgen.
    Wij vertrekken morgen weer verder bij jullie vandaan.
    Liefs vanuit Spanje.