Søgne – Oslo

Posted by on 6 februari 2022

6 februari 2022:

Vandaag waren we vroeg present en dat komt goed uit. Het heeft vannacht weer gesneeuwd, dus we weten niet helemaal wat we op de weg kunnen verwachten. Daarnaast willen we vandaag in Oslo aankomen en dat is nog wel een eindje rijden. De komende dagen is het in Oslo stralend weer en daar zijn we wel aan toe. 
We gaan op weg en het is nog te doen op de weg. Er ligt wel sneeuw, maar de weg is begaanbaar. Het eerste stuk van de weg is hetzelfde als gisteren naar Kristiansand…soms kunnen dingen niet anders.

Na een uurtje rijden leggen we aan voor een kopje koffie. Het is zondag, dus we weten inmiddels uit ervaring dat er dan weinig tot niets open is. We stoppen dus in Grimstad. Dit is  het meeste zonnige plekje in Noorwegen….maar vandaag even niet….het sneeuwt en niet zo zachtjes ook. En dan…na de koffie stappen we buiten en het is gestopt met sneeuwen. Nog geen 5 kilometer verder schijnt de zon en deze is niet meer weggegaan vandaag. Heerlijk achter het glas in het zonnetje met een schitterende omgeving. We besluiten van de snelweg af te gaan en een binnenweg te nemen. We rijden langs een fjord met aan de kant van de weg echt nog volop sneeuw en meren die nog bevroren zijn. De haventjes aan de zee zijn leeg. De bootjes liggen aan de kant onder dekzeilen. De zon schittert in de zee. Ter hoogte van Larvik zijn we in ene veel Denen op de weg, maar later komen we erachter de de boot naar Denemarken hier vandaan vertrekt. Dus vele Denen met dakkoffers en skies op hun dak steken de plas weer over. Na een stukje snelweg nemen we opnieuw een afslag en gaan door de bergen naar Drammen. De akkers lijken wel spiegels hier. Hier kan even geen aardappel meer groeien. De Olympische spelen kunnen hier gehouden worden. We slingeren over de wegen steeds dichter naar Oslo. 
Het blijft indrukwekkend hoe ze hier hele tunnelstelsels met rotondes en afslagen onder steden bouwen. Het is steeds weer een verrassing als we uit de tunnel komen welke omgeving we zullen zien. Daar doemt Oslo op….het ligt te schitteren in de zon. De komende dagen zullen we hier eens op onderzoek uitgaan.

Zonnige groet,

Ria en Linda

Here comes the sun….

One Response to Søgne – Oslo

  1. Hotel mama

    Wat fijn, eindelijk zon.
    Hier ’s hijnt de zon ook lekker maar halverwege de middag gaat het ogal hard waaien. Een beetje jammer maar och je kan niet alles hebben.
    Lieve groetjes van ons.