Kristiansand

Posted by on 5 februari 2022

5 februari 2022:

Het lijkt erop dat het vandaag tot een uur of twee droog blijft….uit de veren en naar buiten dan. Voordat we weg kunnen moet er eerst flink ijs gekrapt worden. De afgelopen week even de auto al vaak onder sneeuw gezeten,  maar zoveel ijs als nu hadden we nog niet gehad. We rijden naar Kristiansand en onderweg wordt er hard gewerkt aan een nieuwe weg. Deze moet vast klaar zijn voordat in het voorjaar het toerisme weer op gang gaat komen. Omdat er vanuit ons tijdelijk huis geen busverbinding is zijn we maar gewoon met de auto gegaan. We parkeren de stalen ros in een parkeergarage en gaan op zoek naar een koffiehuis. Het is ontzettend glad op straat. Waar zijn onze spikes? Die hadden we hier heel goed kunnen gebruiken. In Kristiansand is alles goed te voet te doen. Er zijn geen bijzondere bezienswaardigheden hier die we moeten zien. We lopen langs het water…jawel in de zon…naar het oude stadsgedeelte. De Nederlanders hebben kennelijk heel lang geleden hier meegewerkt aan het stratenplan. Vanuit Groningen zal trouwens hier ook een rechtstreekse pont aankomen op korte termijn. We weten eigenlijk niet hoe lang deze erover gaat doen, maar nog even en je bent dus ook zo in Noorwegen. In het oude gedeelte van de stad staan ook weer van die mooie houten witten huisjes. De een is beter onderhouden dan de ander, maar zo werkt dat nu eenmaal. Wat trouwens ook opvallend is, is dat er zoveel kappers zijn. Het moet bijna zo zijn dat elke Noor zijn eigen kapper heeft. De kathedraal staat in de steigers en heeft natuurlijk zijn deuren gesloten. 
Ook midden in dit centrum ligt een kunstmatige ijsbaan. Hier wordt geen entree gevraagd. Iedereen kan gewoon de baan op. Het begint wat te druppen, dus het wordt tijd voor onze middagpauze. De bakker die we in de ochtend aangedaan hadden had zulke lekkere dingen liggen dus die we hebben we nog maar eens opgezocht. Inmiddels was het er wel druk, maar we hadden nog een plekje. Na de pauze was de regen weer verdwenen en dat was te zien in het straatbeeld. Het leek wel een zaterdagmiddag op de Heuvel in Tilburg. Corona? Waar? 

Wij denken Kristiansand wel gezien te hebben en besluiten thuis een kop thee te gaan drinken. We mogen ook nog bedenken wat ons volgend stationnetje wordt, want morgen gaan we deze plek weer verlaten. Als we thuis komen schijnt de zon inmiddels weer. Met een glas thee in onze hand settelen we ons lekker achter het glas. We kijken mooi uit over het haventje, waar een man het heel druk heeft met zijn camper. Heerlijk om naar te kijken vanaf een afstandje 😉

vrolijke groet,

Ria en Linda

Met het zicht op de haven…

2 Responses to Kristiansand

 1. Hotel mama

  Wat fijn het zonnetje.
  Hier ook maar ook vaak wolken, jasje aan, jasje uit weer.
  Wij gaan woensdag pas weer rijden.
  Lieve groetjes uit Spanje.

 2. Sonja

  Goed om te lezen dat jullie er toch iedere dag iets van maken, ondanks de soms barre weersomstandigheden!
  Leuk om jullie reis te blijven volgen.