Stavanger – Søgne

Posted by on 4 februari 2022

4 februari 2022:

Vandaag weer op tijd op pad….als we klaar zijn, zijn we klaar dus dan kunnen we gaan. We willen langs de kust van de Noordzee zover mogelijk bij Kristiansand zien te komen. De site met met de verkeersinformatie van Noorwegen zegt zelf dat de route van Bore naar Ogna één van de mooiste route is. Dus we gaan op ontdekkingstocht. We komen als eerste aan bij Borestranda. Het strand van Bore dus….we stappen uit en willen de duinen overgaan om een glimp van de Noordzee te zien. Als we bijna op de duin staan begint het te regenen en dan voelt het strand aan de Noordzee echt net Nederlands. Koud, guur en niet aan ons besteed dan. We snellen terug naar de auto en pakken de draad terug op. We slingeren door de polder van Noorwegen en wij moesten ontzettend denken aan onze vakantie van vorig jaar. Het leek zo ontzettend op de week dat wij door Friesland reden met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de groene weides. Er liggen hier enorme boerderijen met voldoende afstand tot elkaar. Het is zeker mooi hier en echt anders dan de rest van Noorwegen wat wij in ieder geval gezien hebben. De regen wordt minder en een flauw zonnetje breekt door. In Ogna stopt de route en komen we weer uit op de doorgaande weg. We naderen Egersund en dit lijkt ons een mooi plekje om de benen even te strekken. We vinden vrij snel een koffietentje wat er knus en gezellig uit ziet. Warme chocolademelk met chili ….. mmmm lekker pittig! Na de koffie rijden we verder richting Flekkefjord. Wat een schitterende rit was dit. Door de bergen heen, haarspeldbochten en schitterende fjorden. Iets wat we niet verwacht hadden hier….sneeuw…het begon met natte sneeuw, maar hoe hoger we kwamen hoe serieuzer het werd. De zon deed wel haar best, maar won het niet van de sneeuw. Langs de fjorden liggen de rode boothuizen met de boten opgetakeld onder het huis. Dit ziet er zo mooi uit. We slingeren op ons gemak verder. Dan komen we op het punt dat we Lindesnes bereiken. De vuurtoren staat hier op de zogenaamde zuidkaap van Noorwegen. We rijden er langs ondanks dat het van onze route af is. Ook deze weg is schitterend. Langs de kust zakken we steeds verder naar beneden. Tegen 15 uur zijn we daar en wat blijkt….we kunnen niet zo bij de vuurtoren komen. We moeten entree betalen. Niets is er open in Noorwegen en een vuurtoren willen ze entree voor hebben. Wij willen de toren helemaal niet in. We hadden gewoon over de zee uit willen kijken vanaf dit punt. We draaien dus om. We maken nog wel een foto wat de afstand is tot aan de noordkaap in Noorwegen. 
Het is altijd een uitdaging om een beetje van de gebaande paden af te gaan, dus we gaan via secundaire wegen naar Søgne. Door de bossen en langs meren doorkruisen we de heuvels. De snelste route was het vast niet, maar we hebben zo ontzettend genoten van het uitzicht. 
Rond kwart voor vijf komen we bij ons nieuwe plekje aan. De eigenaresse van het huisje staat al op de uitkijk. We worden vriendelijk ontvangen en ze wijst ons nog de weg naar de supermarkt. Vanavond maken we ons eigen maaltje weer eens klaar. We hebben weer een leuk stekje gevonden. We kijken uit op het haventje en het huisje lijkt van alle gemakken te zijn voorzien.

Op naar de dag van morgen….

vrolijke groet,

Ria en Linda

Lindesnes

2 Responses to Stavanger – Søgne

 1. Ludwig Elshout

  Wat weer een toffe reis en mooie verhalen !
  Ook genieten voor de lezer.
  Ludwig

 2. Ludwig Elshout

  Wat weer een toffe reis en mooie verhalen !
  Ook genieten voor de lezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *