Bergen – Stavanger

Posted by on 2 februari 2022

2 februari 2022:

Het heeft vannacht flink gesneeuwd, dus de auto moest eerst ontdaan worden van de sneeuw…maar om 9 uur reden we de straat uit. We hebben vandaag een flinke trip te maken. Het sneeuwt nog steeds zachtjes, maar de doorgaande wegen zijn goed te doen. Langs het water, over het water en onder het water….het gebeurde allemaal vandaag. De Noren bouwen bruggen over het water, maar net zo goed tunnels van 11 kilometer onder het water door. We zien groene bergen met nauwelijks sneeuw erop en langs de kant van de weg een laagje sneeuw. Zelfs de zon doet zijn best om door het grijze wolkendek te komen. Maar wat is het mooi hier! Na heel wat kilometers gereden te hebben, komen we bij de eerste pont aan. De poortjes in de haven staan open en er komt niemand langs om geld te innen. Hoe zal dit gaan? We gaan het ervaren. We gaan tijdens de overtocht even de boot binnen om te genieten van het uitzicht. Het is niet druk op de boot. We zien wel de boten af en aan varen, dus het is echt normaal om zo van het één naar het ander te gaan. We krijgen nog wat hagel uit de lucht, maar dit is gelukkig van korte duur. We vinden een winkelcentrum waar we een kop koffie drinken, want ondanks dat we tijdens de overtocht even uit de auto zijn geweest is het fijn om ook even te benen te strekken. Het laatste stuk van dit zal nog zo’n 2 uur duren, maar ook daar zit nog een overtocht in. 
Bij deze pont zien we dat er camera’s hangen zoals ook op de tolwegen hangen, dus van dit tochtje zal de rekening nog wel thuis komen. We blijven nu in de auto zitten, want de overtocht zal niet heel lang zijn. We deinen wat op en neer. We beseffen dat we eigenlijk best wel geluk hadden met de boten. We hebben nauwelijks hoeven wachten en konden steeds direct mee. Dat scheelt gewoon wel in reistijd, die al behoorlijk was. Als we aan de overzijde aankomen lijkt de omgeving ineens volledig te veranderen. De heuvels zijn groen en vol met stenen. Schapen staan in de regen te grazen in het veld. Het had Nieuw Zeeland kunnen zijn. We komen steeds dichterbij Stavanger en hopen eigenlijk maar één ding en dat is dat we morgen niet heel de dag regen zullen hebben.

We arriveren bij ons hotel en deze ligt op de campus van een universiteit. Er ligt een botanische tuin, maar ja wie gaat deze bezoeken in februari in deze weersomstandigheden 😉

We blijven 2 nachtjes hier en we hebben oprecht nog geen idee wat hierna. We gaan ons laten leiden door het weerbericht met de wetenschap dat we de laatste paar dagen van de vakantie in Oslo door willen brengen. Maar hé….daar hebben we het natuurlijk nog niet over. 

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Schipper mag ik over varen…

 

One Response to Bergen – Stavanger

  1. Hotel mama

    Wat leuk om zo vanuit de sneeuw in het groen te komen.
    Gisteren niet meer gelezen we lagen al om 10 uur op bed, moe van de laatste dagen sjouwen, denk ik.
    We moeten nu gaan rijden dus weg internet op de tablet.
    Groetjes.