Trysil – Geilo

Posted by on 27 januari 2022

27 januari 2022:

Het plan voor vandaag was om op tijd aan te rijden….de route naar Geilo zou namelijk wel wat tijd in beslag gaan nemen. We wisten dat het ontbijt hier heerlijk zou zijn, dus we wilden wel een goede bodem leggen. Het ontbijt wordt vanaf 8 uur geserveerd, dus rond die tijd stonden we beneden. Maar de eigenaar zat op zijn praatstoel en de tijd tikte dus langzaamaan weg. Maar ach we hebben vakantie, dus dan maar iets later weg. 
Om half tien zaten we in de auto en in de tijd van de auto sneeuwvrij maken en terug instappen was de ruit al terug bevroren. We leefden in een hele kleine wereld deze ochtend. Het was grijs en de wolken hingen erg laag. Dus de snelheid op de weg was maar laag. Even ging het sneeuwen, maar dit duurde niet lang. Net na Hamar leek de wereld wat meer open te gaan. Fijn….de snelweg was goed te bereiden. Geen sneeuw of ijs op de weg. Na 2 uur rijden even de benen strekken en kopje koffie drinken. Vanaf dit punt zouden we namelijk ook weer meer de bergen ingaan en hoe verder we naar Geilo zouden komen hoe groter de kans op sneeuw het werd. 

We staken het Mjøsa meer over en vanaf toen werd de weg weer onbekend. We slingerden via wat bergweggetjes door de bergen. Schitterende route….we zagen wel de sneeuw steeds minder worden. Prima weer om te reizen. Wat trouwens leuk om te zien is dat vele bushokjes hier in de dorpen ook boeken hebben staan en kussentjes op de banken. Sommige bushokjes zijn voorzien van een gehaakt gordijntje. Het ziet er zo gezellig uit.

Na weer zo’n twee uur rijden is het nog een keer tijd om de benen te strekken. Even langs de kant van de auto en bakje koffie van de bakker drinken. Het is fris want de wind is sterk toegenomen. We dalen de berg af en hier in het dal stroomt de rivier met grote kracht door zijn oevers. Het is even geleden dat we zoveel niet bevroren water gezien hebben. In de omgeving gaan we grasland en akkers zien en de temperatuur is inmiddels opgelopen naar vijf graden. Nog even en we zitten lekker boven de 10 graden….nu nog een zonnetje…en we worden op onze wenken bediend….de zon piept boven de berg uit en laat de lucht rood kleuren. Bijzonder….Geilo is een wintersportgebied met sneeuwzekerheid en we zien de sneeuw dus alleen maar minder worden. We rijden Geilo binnen en er ligt nog wel wat sneeuw maar het is niets vergeleken met wat we in Røros en Trysil gezien hebben. We komen bij ons hotel aan en zijn blij verrast met het uitzicht op de skipiste. Er ligt daar zeker wel sneeuw, dus voor de skiërs mogelijk genoeg. Omdat de schemering zo in zal gaan vallen, gaan we nog vlug even naar buiten. Even wandelen na zo’n rit is wel fijn. Het is spekglad, dus we binden  de spikes onder voordat we verder gaan. Op het eerste gezicht ziet het er wel leuk uit hier, dus we zullen ons hier vast weer gaan vermaken. Wij kwamen gelukkig niet voor de wintersport 😉

vrolijke groet,

Ria en Linda

One Response to Trysil – Geilo

  1. Hotel mama

    Wat een reis weer, ik denk als je daar in de zomer terug zou komen dat het gebied dan onherkenbaar is.
    Ria op de ski morgen?