Amsterdam – Oslo

Posted by on 16 januari 2022

16 januari 2022

De wekker roept ons om 4.15 uur met op de achtergond stevige muziek van Afro Jack…poeh hé….waarom? 
Maar eenmaal uit bed is het allemaal zo erg niet meer….we rommelen nog wat aan. Kijken nog eens zuchtend naar die volle rugzakken, want jeetje….onze rugzakken inpakken voor een winterse vakantie is toch echt anders dan wanneer we vertrekken naar warme oorden. 
Taxi Guido rijdt om half zes voor en aan niets is te merken dat het voor hem ook vroeg is. Het is bijzonder om te zien hoe druk het op de weg is op dit tijdstip. Wat doen al die mensen op de weg of vullen zijn dadelijk de vlucht naar Oslo mee?

We zijn zo ingecheckt, want aan de balies is het echt nog niet druk. We wandelen direct door naar de douane of tenminste de band waar alles door de scan mag. Opvallend vrolijk zijn ze vandaag…dat is gezellig!
We gaan eerst ontbijten, want thuis vielen de muizen al dood neer. Er viel niets mee te halen in het Berkelse Land. Na het ontbijtje wandelen we nog wat rond….want ook als is het geen lange vlucht…het is toch al snel 2 uur blijven zitten.

Het vliegtuig zit niet vol, maar toch echt nog wel meer mensen dan je zou denken. We hebben het idee dat er veel Oost Europeanen aan boord zitten. De vlucht verloopt vlekkeloos en in anderhalf uur zijn we in Oslo. De Noren hebben het zo ingericht dat je echt niet anders kunt dan via de teststraat naar de uitgang. Dan zijn er toch ineens veel mensen die door diezelfde straat naar buiten moeten. Een lange rij waarin we voetje voor voetje naar voren schuifelden. Maar ook hier goed georganiseerd….in de rij kon je op diverse plekken de QR code scannen, zodat je al je gegevens al in kon vullen. Aan het einde van de rit zat dan een medewerker, die het recept voor je test printen en daar kreeg je vervolgens ook direct je QR code weer mee om je uitslag op te vragen. Even de hersenen via de neus laten kietelen…jakkes….en vervolgens 25 minuten de wachtkamer in….een beetje zoals bij ons het vaccinatie proces gaat. Na 25 minuten kregen we een sms’je dat we onze uitslag op konden vragen. En???? Gelukkig….beide negatief. Gelukkig! Via een mannetje naar de uitgang….QR code scannen en duimpje omhoog….we mogen Noorwegen in.

Even langs de geldautomaat om wat Noorse Kronen in de portemonnee te hebben en op zoek naar Hertz. Wederom troffen we daar een zeer vriendelijke dame, die ons hielp. Nog nooit zo snel door het proces kunnen lopen als hier. De enige reden dat we wat vertraagden was omdat we moesten dubben of we voor een Tesla gingen of toch voor een benzine auto. Beide nog nooit elektrisch gereden en we wisten gewoon niet of we overal aan de stroom zouden kunnen. We hadden ons überhaupt niet voorbereid en laat stil staan hoe het met elektrisch rijden is Noorwegen is. Dus….toch voor een benzine auto gekozen. Een schitterende Toyota stond op ons te wachten….die als een tierelier rijdt.

De weg is mooi schoon en in de omgeving ligt de sneeuw te schitteren in de zon. Een mooi rood zonnetje die ons vrolijk houdt. We verblijven vandaag in een hotel in Skjetten. Het was maar 20 minuutjes rijden, maar dat is prima voor de eerste dag. Morgen gaan we lekker op tijd de hort op en zien we weer wel. Op sommige plekken is het spekglad en bewegen we wat stijfjes van de auto naar het hotel. Maar het went vast snel en later in de week lijken we volleerde wintersporters 😉

Vandaag gaan we op tijd op één oor….even wat uurtjes slaap inhalen en dan “go with the flow”.

vrolijke groet,

Ria en Linda

 

One Response to Amsterdam – Oslo

  1. Hotel mama

    Hier kijk ik zo naar uit………jullie verhaaltjes.
    Top en wat fijn een broer zonder ochtend humeur.
    Go with the flow.????