Maastricht – Berkel Enschot

Posted by on 8 februari 2021

8 februari:

De nieuwslezer vertelt ons dat het verstandig om tot 12 uur niet de weg op te gaan gezien de wegomstandigheden. Echter er is toch een moment dat we weer terug naar huis moeten. We pakken op ons gemak onze spullen in. We ontbijten goed, want we weten immers nog niet wat ons te wachten staat. We vullen de thermoskan met gekookt water. Niet omdat we nu zondig willen stoppen onderweg, maar wederom om in ieder geval te zorgen dat we iets warm bij hebben mochten we stil komen te vallen. We doen de laatste afwas en dan is het toch tijd om te gaan.

We maken de auto sneeuwvrij. Er is niet veel gevallen hier, maar natuurlijk zijn de ramen aangevroren en dat moet gewoon van de ruiten af. IJskrabben op onze vakantie…..dat is niet standaard op onze reis 😀

We gooien de tank vol en gaan op weg. Tot aan Weert is er eigenlijk niets aan de hand. Er is in dit deel van het land zo weinig sneeuw gevallen dat de wegen hier ook geen last van hebben. Vanaf Weert merken we dat het anders wordt. De wegen zijn overigens prima schoon, maar we zien aan de kant van de weg dat er veel meer sneeuw ligt. 

Na bijna 2 uur rijden komen we thuis aan. De sneeuw ligt nog maagdelijk voor onze deur en de achtertuin ziet er uit als klein Zwitserland. Net als de auto leeg is, begint het hier licht te sneeuwen. 

Al bij al kunnen we zeggen dat we een geweldige vakantie hebben gehad. We hebben veel gewandeld en veel gezien….ja we hebben de warmte wel gemist, maar laten we hopen dat we volgend jaar de hort weer op kunnen.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Klein Zwitserland

3 Responses to Maastricht – Berkel Enschot

  1. Lonneke

    Welkom thuis meiden!

  2. Sonja

    Leuk om jullie te hebben mogen volgen en tot snel!

  3. Maaike

    Het was zeer fijn om jullie weer te volgen op jullie reis.
    Tot ooit, je weet maar nooit.