Maastricht extra

Posted by on 7 februari 2021

7 februari 2021:

En de wijsheid kwam…..geen sneeuw in Maastricht deze ochtend bij het opstaan. Toch lezen we dat code rood van kracht blijft, dus laten we wijs zijn en niet de weg op gaan. Het kan nog, want we worden nog niet op het werk verwacht.

Gelukkig is ons appartement nog een dag beschikbaar, dus we hoeven ook niet te verplaatsen. Fijn! Rustig aan de dag opstarten, maar we hebben geen koffie meer. We hebben de voorraad weggewerkt de afgelopen week. Dus een koffie to go mee terug naar huis. Het lijkt wel wat glad, dus we zijn toch blij met onze keuze.

Aan het einde van de ochtend geeft de weersvoorspelling aan dat er geen sneeuw zal komen hier in Maastricht en de temperatuur blijft boven nul graden. De gevoelstemperatuur ligt wel onder nul. We gaan er dus toch weer op uit. We laten de auto staan, want het is immers code rood.

Vanuit hier naar de Onze Lieve Vrouwebasiliek is bijna een uur lopen, volgens Google. Dat lijkt ons een mooi tripje. Drinken we in het centrum een koffie en wandelen we weer terug en dan kunnen we voor de sneeuw terug binnen zijn.

We stappen lekker weg en het is echt niet glad hier. Bijna in het centrum valt ons op dat er veel politie op de been is en op het Vrijthof staan wel wat mensen (maar niet heel veel). Rondom het Vrijthof staan ook de nodige politiebussen. We wandelen door naar de basiliek. Deze staat in de steigers, maar de kapel van de Sterre der Zee is wel open. Er branden weer vele kaarsjes en er lopen mensen af en aan. De kapel heeft een enorme drukke stijl, maar het blijft toch altijd een bijzondere plek hier. We zitten even in stilte en gaan dan op zoek naar de koffie.

We lopen terug naar het Vrijthof en we zien dat daar inmiddels ook de ME aanwezig is. Okay dan….voordat je het weet zit je als onschuldige burger toch ergens in waar je niet in wil zitten. We drinken onze koffie aan de rand van plein op, maar zodra de laatste slok op is gaan we door. Later blijkt dat het om een onaangekondigde betoging tegen de Corona maatregelen ging, die kennelijk toch nog rustig verlopen is. Tja….dat is dus een nadeel als er geen sneeuw ligt dan kunnen mensen  erop uit voor dit soort zaken.

Halverwege de terugwandeling pakken we Appie nog even mee, want tja….op avondeten hebben we ook niet gerekend. In nood kunnen we friet halen, maar we staan er beide niet op te springen. 

Als we terug thuis komen blijkt de sneeuw al opgeschoven te zijn naar middernacht, maar de thuisblijvers laten ons vanuit verschillende hoeken weten dat er bij hun wel volop sneeuw ligt.

Ach we hebben lekker een extra dat vakantie in the pocket, maar toch weer een lekker wandeling….op naar de dag van morgen!

frisse groet,

Ria en Linda

Koffie to go….

One Response to Maastricht extra

  1. Hotel mama

    Ik denk toch een verstandige keuze en nu duimen voor morgen.