Beilen – Maastricht

Posted by on 30 januari 2021

30 januari 2021:

Het weekje Drenthe zit er weer op….we kunnen niet anders zeggen dat het een prachtige omgeving is. We hebben genoten van de (natte) heide, waarin we even het gevoel hadden dat we in Afrika waren beland. De zon scheen heerlijk op onze snoeten. Door de sneeuw gingen we terug naar de 19e eeuw en zagen we vele oude boerderijen. We vonden een hoop stenen zonder dat we de Hunebed Highway volgden. Stil werden we toen we in de regen het voormalig kamp Westerbork bezochten. Het moet hier ook waanzinnig wandelen zijn als het zonnetje schijnt!

Maar vandaag gaan we op naar Maastricht. We vragen de navigatie om de route volledig binnendoor te doen en ze denkt er dan ruim 5 uur over te doen. Prima….we hebben vakantie! We zien wel dat ze ons een stukje door België wil laten gaan, maar toevallig hebben we deze week gehoord dat België niet op ons zit te wachten. Dus we moeten alert zijn als we de grens naderen en even het gezonde verstand gebruiken.

We zien vele roofvogels langs de route op palen zitten….wat een prachtige beesten. We genieten van de omgeving en het zonnetje wat laag staat. Na ruim 2 uur rijden wordt het eigenlijk wel tijd voor een bakkie koffie…..en ineens zien we het verkeersbord dat we de grens van Duitsland bereiken. Ai ai…..dat is niet handig! We weten eigenlijk niet hoe Duitsland erin staat, dus laten we dat risico maar niet nemen. We slaan vlug af en draaien terug. We besluiten maar een stukje snelweg te nemen, omdat we vermoeden dat de navigatie ons terug zal blijven sturen naar hoe zij het in haar hoofd heeft. Doetinchem geeft ons de welverdiende koffie met een heerlijke warme chocoladecookie. Het is maar 1 graad, dus dat nodigt niet echt uit om buiten onze koffie op te drinken. Dus de stop is niet echt wat je van een stop verwacht. We pakken de draad weer op en blijven de snelweg maar volgen. Vanuit hier doen we er nog steeds ruim 2 uur over en volgens de weersvoorspelling sneeuwt het ter hoogte van Maastricht.

We zien langzaam aan de lucht veranderen. Het trekt steeds meer dicht en de wolken worden steeds grijzer. De temperatuur komt vandaag niet boven de drie graden en we zien deze dus ook weer dalen. Ongeveer ter hoogte van Venlo begint de natte sneeuw te vallen. Het ziet er niet naar uit dat deze gaat blijven liggen. Uiteindelijk bereiken we ons einddoel. We verblijven de komende week in Maastricht bijna op de grens met België. We hebben ook hier weer een appartement en we hebben een mooi uitzicht over de omgeving.

De weersvoorspelling van deze week lijkt niet zo gunstig, maar laten we hopen dat het mee gaat vallen!

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Koffie….koffie…tijd…

2 Responses to Beilen – Maastricht

  1. Hotel mama

    Hoe ver kan het zijn van het noorden naar het zuiden? Nou als je wilt dus een héle dag.
    Ik hoop voor jullie dat het weer inderdaad een beetje mee wil werken, voor morgen in ieder geval wel. Koud maar zonnig, warme muts op en gaan met die banaan.

  2. Lonneke

    Shon Limburg, bij mij om de hoek.. mooie verhalen meiskes, ik lees weer fijn mee hoor!