Van Franeker via Workum naar Beilen

Posted by on 23 januari 2021

23 januari 2021:

Elke ochtend zijn we redelijk op tijd wakker. Vandaag hadden we ons voorgenomen om tussen half elf en elf uur te vertrekken en wat denken jullie….we zijn later wakker dan alle andere dagen….maar hé…we hebben nog steeds tijd genoeg. Tijd om te ontbijten en even onze tactiek af te stemmen….het loopt als een trein, denken we. We ruimen de auto in en doen nog een laatste check….en jawel de lade in de keuken vergeten in te pakken. Haha….bijna de voorraad in Franeker achter gelaten….We laten onze gastvrouw weten dat de vaatwasser helaas nog nog niet klaar was en dus niet uitgeruimd kan worden, maar wederom een toffe reactie. Het is geen probleem en ze wenst onze een goede reis.

We zitten goed en wel in de auto en het begint te regenen, maar ach…het mag de pret niet drukken. We rijden eerst nog naar Workum. Het is het enige elfstedenstadje wat we nog niet gezien hadden. We rekenen dan Leeuwarden en Sneek wel mee, omdat we deze een aantal jaren geleden tijdens een weekeindje weg gezien hebben. Als we aankomen in Workum is het gestopt met regenen. Het zonnetje schijnt, maar het is nog wel ijzig koud. We maken een wandeling door Workum met behulp van de Friese app. Op het dorpsplein staan nog mooie oude gebouwen. Het oude stadhuis, de waag en een kerk sieren het plein. We wandelen naar de haven en vanaf de brug hebben we een mooi uitzicht over het stadje. Het lijkt zo echt een stadje uit het verre verleden…oude huisjes en een scheepswerf langs het water. Na de wandeling kopen we koffie bij een Argentijn en drinken de koffie op een bankje uit de wind op. We kijken wat mensen, want dit koffietentje heeft toch wel wat aanloop. We hebben ook geen andere koffietent gezien, dus er is weinig andere keus.

Wederom begint het te regenen als we bij de auto aankomen. We zitten nu wel even in de auto, dus we zingen lekker met Q music mee en vergeten de regen. We besluiten met gezond verstand naar Beilen te rijden en niet onze navigatie in de auto te gebruiken. Via Lemmer, Wolvega, Oosterwolde en Appelscha rijden we naar Beilen. We rijden langs kleine dorpjes, vele weilanden en water op ons doel af. Ondertussen hebben we van onze volgende gastvrouw al instructies gekregen om ons stekje binnen te kunnen. Gezien de Corona maatregelen moeten we eerst bevestigen dat we geen klachten, zoals door de RIVM beschreven, hebben. Tevens kunnen we onze sleutel via een sleutelkastje ophalen, zodat er geen fysiek contact hoeft te zijn. 

We zijn weer tevreden met ons plekje. Een licht appartementje met een leuke keuken, lekkere douche en een goed bed, denken we. We zetten al onze spullen weer op een logische plek en gaan dan eerst op zoek naar de supermarkt. We flansen zelf een avondmaaltijd in elkaar en bekijken vervolgens het weerbericht voor morgen. De weergoden lijken ons goed gezind te zijn, dus dan kunnen we er morgen lekker op uit. 

energieke groet,

Ria en Linda

Proosten op het goed leven.

2 Responses to Van Franeker via Workum naar Beilen

  1. Hotel mama

    Nieuwsgierig naar jullie nieuwe avonturen in Drenthe.

  2. toon de leijer

    Zondag ochtend de ideale tijd om jullie vakantie door te lezen, wat is Nederland mooi, en jullie hebben het echt meegemaakt, ik bedoel zonder al de toeristen die er in de zomermaanden rondlopen. En die oude grijze dame heeft gelijk, het regent nooit heel de dag, geniet van de zon. Fijne voortzetting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *