Berkel Enschot – Franeker

Posted by on 16 januari 2021

16 januari 2021

Beetje raar….we starten onze vakantie zonder verblijf aan hotel Mama en het heerlijke stevige ontbijt wat daar geserveerd wordt.

Het was toch even puzzelen samen….hoeveel kleren nemen we mee, wel/geen thermokleding…en jawel….zonder problemen ging alles de welbekende rugzakken in. Tegen 13 uur vertrokken we. Even tanken, want mochten we stil komen te vallen in de sneeuw dan hebben we in ieder geval brandstof om de kachel te laten branden. 

Normaal gesproken zouden we snelwegen vermijden, maar omdat er gewaarschuwd werd voor hevige sneeuwval door het hele land bedachten we toch eerst maar wat kilometers te  maken. We kunnen altijd nog van de weg af als het goed op schiet. De lucht is flink grijs, maar de sneeuw bleef uit. Om toch ook het vakantiegevoel vast te houden besluiten we tegen 15 uur even van de weg te gaan en een cappuccino to go te scoren. Op dat moment begint het ook licht te sneeuwen, dus mooi ook tijd om te wisselen van chauffeur. Eigenlijk rijdt Ria altijd tijdens de vakantie, maar kennelijk zijn we toch met een structuur vertrokken….want in Nederland rijdt Linda eigenlijk altijd. Dus lang leve de sneeuw……terug in de vakantiepatronen.

Terwijl we over de afsluitdijk rijden zien we geen hand voor ogen. Sneeuw valt eigenlijk wel mee, maar het is grijs en grauw boven het water. Iets voor 16 uur komen we aan op de plaats van bestemming. Het huisje aan de gracht in Franeker. We worden gastvrij ontvangen door de eigenaresse. Een schitterend klein schippershuisje met uitzicht op de gracht….we gaan ons hier wel vermaken.

Nadat we alle spullen binnen gedragen hebben, wandelen we eerst naar de supermarkt. Even shoppen…..het is glad op de klinkers en over de bruggetjes, maar het ziet er mooi uit. Die oude gevels onder een laagje sneeuw.

Tijd om ons te settelen voor Wie is de Mol….nu we toch in eigen land blijven, kunnen we mooi de Mol blijven volgen. Wat een pech….geen tv….nou ja wel een tv, maar geen beeld. Wat doe je dan? Toch de eigenaresse maar bellen. Het is wat, maar ja….Maar zij komt zonder tegensputteren direct onze kant op. Ze vogelt wat in de meterkast, achter de tv….en ja wel….girl power…de tv geeft zenders. We nestelen op de bank met een kop koffie en natuurlijk een borrel daarbij. We laten de gordijnen wat open en zien hoe de kinderen in de straat in de sneeuw aan het spelen zijn. Wat hebben zij een plezier.

De weersvoorspelling voor de komende week lijkt niet zo goed, maar we zien maar per dag. En een grijze oude wijze vrouw heeft ons geleerd: “Het regent nooit heel de dag”.

Proost!

Ria en Linda

Op de plaats rust!

 

2 Responses to Berkel Enschot – Franeker

  1. Hotel mama

    Nee, nee namen noemen we niet.????
    Ja een vreemde start van jullie vakantie, zo zonder gezamenlijk eten, slapen en zeker het ontbijt zonder Guido en een van de kleinkinderen.
    Ben benieuwd wat deze weken gaan brengen. ????

  2. Maaike

    Ik dacht, ik kijk toch effe op lieve Linda
    Of jullie nu ook een reisverslag maken.
    En ja mijn nieuwsgierigheid wordt beloond
    Met al een mooi verslagje van jullie heenreis.
    Mooi om te weten.
    Geniet ervan dames,
    Jullie hebben het verdiend ????