Cartagena – Getsemani

Posted by on 28 februari 2020

27 februari 2020

Heel de ochtend zwerven we door de straten van de wijk Getsemani. Deze wijk ligt ook binnen de stadsmuren, maar vroeger was dit de volkswijk. De huizen zijn hier nog minder opgeknapt dan in het historisch centrum. We hebben veel graffiti gezien. Vele kunstenaars zijn actief geweest hier. Sommige kunstwerken zijn aan het vervagen, maar er zijn er ook zeker die schitteren op de muren. Het is hier echt minder druk dan in het historisch centrum. De beroemde straat met parasols is hier ook terug te vinden. Het is echt opvallend dat de Colombianen over het algemeen echt vriendelijk en vrolijk zijn. Bijna iedereen groet je en als ze de kans krijgen maken ze een praatje.

In het park in deze wijk zien we een luiaard in de bomen hangen met zijn kleintje in zijn pels. Wat zij het toch mooie beesten. We hebben geluk want zij komt in beweging. Heel traag verplaatst zij zich in de boom op zoek naar verse blaadjes. Er slingeren ook nog aapjes door de bomen. Ook hier een moeder met twee kleintjes op haar rug. Op de bank aan de vijver ligt een leguaan te zonnen. Wat zijn die beesten toch enorm en zo lelijk dat ze weer mooi zijn. Dan komen er nog wat eenkhoorns over de takken rennen. Zij zijn wel nieuwsgierig en komen aardig laag in de bomen kijken. In ene komt daar ook een leguaan over de grond aan gelopen met een blaadje wat uit zijn mond steekt waar hij op kauwt. Machtig mooi.

We lunchen op een plek die kansarme jongeren een mogelijkheid biedt om goed op hun pootjes terecht te komen. Er wordt gezegd dat het mogelijk allemaal wat langer kan duren, omdat het als het ware een leerbedrijf is. Maar het valt ons honderd procent mee. Tevens maken we hier gebruik van de WiFi en zorgen we dat we inchecken op onze vlucht van vrijdag. Tja….het gaat er toch van komen. 

De tweede helft van de middag brengen we door in het historisch centrum. Het plein van San Pedro Claver is een prettige plek om te vertoeven. Het waait er altijd iets en er ligt altijd wel een terras in de schaduw. Een heerlijke plek om mensen te kijken. Er lijken vandaag ook wel meer mensen door de stad te lopen dan de overige dagen. Keer op keer komen de straatverkopers aan tafel, maar iedere keer opnieuw bedanken we hen vriendelijk. Hoe vaak zouden die mannen nee te horen krijgen? Maar waarschijnlijk verdienen ze er goed aan en kunnen ze er van leven.

Wat een mooie dag hebben we vandaag toch weer gehad en wat een super toffe vakantie hebben we gehad! Maar we hebben morgen ook nog….Haha….

vrolijke groet,

Ria en Linda

2 Responses to Cartagena – Getsemani

  1. Sonja

    Mooi die dieren in de natuur! Nog even van genieten…..
    Ik wens jullie alvast een fijne terugreis, bedankt voor het reisverslag ..
    en tot snel!

  2. Angeline

    Goede reis, dames, tot binnenkort weer!