Cartagena – historisch centrum

Posted by on 26 februari 2020

25 februari 2020

Wat een dag…..jullie zullen het spannend gaan vinden….hahaha…

We starten de dag met een ontbijtje. Niet te uitgebreid, maar genoeg voor een bodempje. Vervolgens wandelen we door het winkelcentrum via de brug naar het oude stadscentrum. Het winkelcentrum is gelukkig al open. De meeste winkels nog niet, maar we hebben het winkelcentrum alleen nodig voor de route.

Eerst maar eens op zoek naar het Bolivar plein. Daar hebben we goede herinneringen aan in de tijd van Bogota,  maar gelukkig kan hier geen vergissing ontstaan. Het is een plein met palmbomen en amandelbomen waar vele mensen schaduw komen zoeken. Wij vinden het plein wat naar urine ruiken, maar dat zal dan vast aan ons liggen. We bezoeken de kathedraal. Tja….wij vinden deze niet heel geweldig om te zien. Natuurlijk lopen we via de oude stadspoort. Heel lang is Cartagena alleen maar toegankelijk geweest via deze poort. 

En dan….jawel tijd voor koffie. We drinken deze bij een koffiezaak, die al heel wat prijzen voor de beste koffie heeft gehad. De cappuccino was lekker. Ze vermelden dat ze hun koffie wereldwijd verschepen, maar waarschijnlijk gaat deze niet richting Berkel- Enschot. 

De temperatuur is inmiddels opgeklommen naar ruim dertig graden, dus we proberen zoveel mogelijk in de schaduw te blijven lopen. Toch laten we ons verleiden om over de stadsmuur even naar de zee te gaan kijken. Geen schaduw natuurlijk. We wandelen langs vissers en diverse vogels langs de zee naar een plek waar we de stadsmuur weer op kunnen. Onderweg worden we aangesproken door een Colombiaan, die zegt op straat te leven. Hij spreekt een aantal woorden Nederlands en wil dit graag oefenen. Mmmm….kan niet anders dan dat deze jongeman om geld gaat vragen en jawel het gebeurt. We geven hem tweeduizend peso’s wat wel om vijftig eurocent gaat. 

We klimmen over de muur en door een tunneltje kunnen we terug de stad in. Tijd voor het aanvullen van onze vochthuishouding. Op een terrasje onder een parasol met een briesje genieten we van dit moment. Het is inmiddels tegen twaalf uur. Er komt een auto voor rijden en een vrouwtje stapt uit met een aantal tassen in haar hand. Ze stalt haar spullen uit op de bank en haar man komt met grote emmers en dozen achter haar aan. Het vrouwtje heeft gekookt en verkoopt haar warme eten hier. Er komt soep uit de emmer, in de andere emmer zit witte rijst en in de dozen groenten en sauzen. Ze lijkt wel bekend, want uit alle straten komen mensen bij haar eten kopen. Mooi om te zien.

Wat doen wij….tja dan gaan wij ook maar op zoek naar eten. We wandelen door de mooie straten met vaak ook kleurrijke bloemen langs de gevels. We lunchen uitgebreid en eten vanavond dan wel een lichte maaltijd. Deze keer zoeken we een airco ruimte op. Even op temperatuur komen.

Naast het restaurant ligt het cacao museum. We wippen even binnen. Het proces lijkt veel op het proces van de koffiebonen. We proeven een aantal smaken. Heerlijk, maar onmogelijk mee te nemen. Het is waarschijnlijk al chocolademelk voordat we in het hotel aankomen. We slenteren nog wat door de straten. Elke straat heeft wel iets, dus het is geen straf om hier rond te wandelen. Uitgekomen op een plein vinden we weer dat het tijd wordt voor een terrasje. We moeten er zelf wel om lachen. We lijken vandaag niets anders te doen. 

Inmiddels is het einde van de middag, dus het wordt tijd om zachtjes aan terug naar huis te lopen. Wat wil het lot….we wandelen langs een kunstcentrum en tevens koffietentje. Het zag er zo leuk uit….die koffie moeten we toch ook even proeven, nadat we de kunstwerken bekeken hadden. Dus daar zitten we in een artistieke omgeving. 

Voordat we de brug over gaan, maken we nog even een foto van India Catalina. Zij is een nationaal symbool van Colombia, omdat ze een belangrijke rol als vertaler heeft gespeeld tijdens de vroege verovering van het Noorden van Colombia. Ze staat de schitteren in de zon.

Uiteindelijk is het allemaal niet zo erg als het lijkt. We hebben namelijk gewoon tien kilometer gewandeld en zijn moe maar voldaan. We gaan terug naar huis om te bedenken wat we morgen zullen gaan doen.

zonnige groet,

Ria en Linda

2 Responses to Cartagena – historisch centrum

 1. Hotel mama

  Haha, jullie verhaal begint op die van ons te lijken, dikwijls een terrasje of eten.
  Lekker hoor geniet ervan, hier ligt sneeuw.
  Een ” warme” groet vanuit Vlijmen.

 2. Sonja

  Onvoorstelbaar die temperaturen bij jullie,
  mag wel deze kant opkomen haha
  Hier vannacht gesneeuwd en nu regen….
  Blijft leuk om jullie te volgen en ons zo mee te nemen in de vakantiesfeer.