Barranquilla – Cartagena

Posted by on 25 februari 2020

24 februari 2020

Soms kun je je blijven verbazen….wij toch ook weer deze ochtend. Omdat we wel klaar waren met dit hotel waren we op tijd bepakt en bezakt. Ria loopt met een grote rugzak alvast naar de auto, terwijl Linda de laatste kleine dingetjes in de handbagage doet. Ineens staat daar de beruchte schoonmaakster binnen. Ze vraagt aan Linda of we uitchecken? Linda knikt en zij pakt de sleutel van het bureautje en gaat. Enigszins verbaasd staat Linda te bedenken wat er nu eigenlijk gebeurde. Ria komt terug en zegt dat zij de schoonmaakster tegen kwam en haar vroeg of ze uitcheckte. Daarop is de jongedame waarschijnlijk naar de kamer gelopen. Normaal klop je voordat je ergens binnen gaat, maar zij was er gewoon ineens. 

Voordat we naar Cartegena rijden, gaan we nog even op de koffie bij Shakira. Er is hier een groot standbeeld van haar, omdat Barranquilla haar geboortegrond is. Waarschijnlijk komen we hier nooit meer terug, dus we moeten Shakira gezien hebben. In de volle zon staat ze over het plein heen te kijken. Natuurlijk hebben we haar op de foto vastgelegd.

Nu nog even ontbijten en dan kunnen we echt gaan. We rijden door diverse wijken van de stad en zien overal mensen in Carnavalskleren. Op de weg is het nog steeds uitgestorven. Ergens staat midden op de weg een groep dansers te oefenen op de muziek. De dranghekken hebben zich op een aantal plaatsen verplaatst voor de feestjes van vandaag. 

De weg naar Cartagena is eigenlijk niet heel bijzonder. Het is vooral erg droog om te zien. De weg loopt bijna helemaal langs de kust, maar er valt weinig te zien. Gelukkig laat de radio nog steeds swingende muziek horen. En dan komen daar ineens de hoge torens weer aan, waar de beachresorts in gevestigd zijn. Op de weg ligt het nodige zand wat van het strand is afgewaaid. Gelukkig zien we ook vrij snel het oude fort liggen. Oud en nieuw komen hier zichtbaar samen.

We moeten even zoeken naar ons hotel. Het helpt dat we weten dat deze uit kijkt op het fort. Een prachtige ruime parkeergarage onder het hotel….daar werd het chauffeurtje toch wel even blij van. We worden hartelijk ontvangen. Onze kamer is nog niet gereed, omdat we te vroeg daar zijn. Maar we mogen gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Och…..het is zo fijn om weer gastvrijheid te voelen. We hebben dat eigenlijk heel de reis gehad, hoor….tot Barranquilla dan. 

We gaan lekker op het terras zitten met een cappuccino en een amaretto. Lekker hoor! Op de relaxte vakantie! Als we vervolgens op onze kamer komen…..worden we nog een keer blij. Ruim, netjes, groot bed, fijne badkamer en we kijken uit op het fort. 

Einde van de middag lopen we nog even naar het centrum binnen de stadsmuren. De gastvrouw heeft ons gezegd dat we naar daar kunnen lopen zolang het winkelcentrum open is. Als deze dicht is dan moeten we gebruik maken van een taxi. Het is niet perse gevaarlijk, maar toch. Als we het winkelcentrum uitlopen dan komen we vrij snel in een stukje stad waar de levensstandaard iets lager lijkt te liggen. Zodra we de brug over zijn lijkt dit ook weer weg te zijn. Het is druk in het centrum. We moeten weer even oriënteren. Maar het belangrijkste doel voor nu is een leuk restaurantje zoeken waar we kunnen eten. Kijken doen we morgen weer! We strijken neer op een pleintje waar genoeg te zien is en we kunnen eten. Fijn hoor buiten op een terrasje eten. Er komen wat straatartiesten voorbij. De één met iets betere kwaliteiten dan de ander. Dan komen er nog straatverkopers voorbij, die tot op heden nog niet vervelend zijn als we ze vriendelijk bedanken.

Tegen half zeven lopen we terug. Het is al wat schemerig. Het winkelcentrum is open tot half tien, dus nog tijd zat. Maar laten we de eerste avond hier maar gewoon op tijd binnen zijn. Er lopen nog genoeg mensen op straat en het voelt ook zeker niet onveilig. We eten nog een ijsje, want vanuit het winkelcentrum is het nog maar één straatje door naar huis.

We zijn net thuis als er op de deur geklopt wordt. Het is Roodkapje…..een kamermeisje die in haar mandje allemaal snoepjes heeft die ze uitdeelt. Blijft een mooi gebaar! Wat zullen we vannacht toch lekker slapen.

Buenos noches!

Ria en Linda

One Response to Barranquilla – Cartagena

  1. Hotel mama

    Fijn een goed hotel om( mag ik natuurlijk niet zeggen) je vakantie bijna af te sluiten.
    In het programma 3 op reis zaten ze in villavicencio, andere kant van Bogotá dan waar jullie zijn geweest maar volgende week gaan ze meer noordelijk, dacht ik gezien te hebben.
    Hier is het nog steeds tr……..weer, maar na regen komt zonneschijn toch?
    Lieve groetjes van ons.