Van Clare naar Tanunda

Posted by on 8 december 2016

8 december 
De weersvoorspelling voor vandaag was niet goed….. Vannacht hebben we behoorlijke onweer gehad en veel regen en wind, maar deze ochtend scheen het zonnetje. Het waaide wel behoorlijk hard. In de ochtend was het vestje-aan-vestje-uit-weer. 
We zijn maar eens begonnen om een rondje door Clare te wandelen. Bij de bakker een vers brood gehaald en laten ze daar nu ook gebak hebben…..een mooie gelegenheid om de verjaardagen te vieren van Martijn, moeders en Guido. Lekkere cappuccino erbij…..mooi begin van de dag.
Bij het uitrijden van het dorp zagen we een scenic route aangegeven staan. We noemen de route: Spring Gully. Leuk….doen we. Onze wegenkaart gaf Spring Gully niet aan, maar zal toch wel goed komen? Door de bossen reden we en af en toe stond er een huisje, maar uiteindelijk werd de weg ongeasfalteerd. Ehm…..moet toch goed komen…..we besluiten door te rijden. Nog steeds geen idee waar we uit zouden komen. Onderweg komen we een uitkijkpunt tegen en zien we dat er gewandeld kan worden via trails. Mooie vogels vliegen er rond en af en toe komen we een lama tegen.

Uiteindelijk kwamen we op een driesprong en was de scenic route afgelopen…..maar welke kant moesten we nu op? We hadden nog steeds geen idee waar we waren. We hebben de telefoon gevraagd om aan te geven waar we zaten…..links was richting Clare en rechts richting Riverton. Mooi, want terug naar Clare gaan we natuurlijk niet doen……richting Riverton komen we weer een route tegen langs wijnhuizen. 

Wat één keer goed gaat, moet vast vaker goed gaan. We nemen de afslag……mooi weer langs al die wijnvelden…..de druiven die dapper hangen te wapperen in de wind.

We komen op een splitsing…….links Clare en rechts Burra…….we staan op het punt waar we gisteren ook geweest zijn toen we naar Clare reden. Lachen…..heel wat tijd verder en in kilometers nauwelijks, maar we hebben het naar ons zin, dus wat kan ons het schelen.
We kiezen om de afslag naar Burra te nemen en vandaar uit een “nieuwe” route te bedenken. We toeren nu weer langs graanvelden. Jan de Wind wil graag met Jolly Jumper dansen, maar dat vinden we niet zo’n strak plan. We mogen nog steeds niet mopperen met het weer. De bewolking met de stralende zon wisselen elkaar af. 

In Kapunda is het lunchtijd. Daar vangen we drie druppels regen, maar we zaten toen toch lekker bij de bakker binnen. 
Hier vandaan rijden we de Barroso Vallei in…….wijn heel veel wijn wordt hier gemaakt. Het is overduidelijk dat hier veel buitenstaanders komen om hun geld uit te geven. Kleurrijke bloemen langs de kant van de weg…..grote nieuwe gebouwen, vlaggen die wapperen……grote wijnhuizen….

We rijden door naar Tanunda en nemen daar een camping.
We zijn hier een beetje ondeugend…..WiFi is betaald hier, maar het is een Discovery park……die hebben we al veel gehad onderweg. Toevallig wisten we de code van de vorige camping nog uit ons hoofd….prijs…..gewoon verbinding….. 😀
Vanmiddag is het weer een beetje Jantje huilt Jantje lacht ….. maar we kunnen buiten zitten, dus we mopperen nog steeds niet als we denken dat de voorspelling echt bar en boos was.
Warme groet,
Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.