Xpujil – Bacalar

Posted by on 8 februari 2024

7 februari 2024

Wat een koude nacht hebben we weer gehad….tegen 4 uur werden we beide wakker van de kou. Hadden ze hier maar een deken neergelegd in plaats van een airco gehangen. We dommelen nog wat in en tegen de tijd dat we op willen staan, zetten we de airco even aan. Die moet tenslotte ook warmte kunnen geven….jammer de bammer…alleen koude lucht kwam er uit. Wat wel mooi was hier waren de geluiden die we allemaal hoorden. We werden er nieuwsgierig van, maar kunnen er ook heel goed eigen verhalen op maken. Wie woont er onder ons huis en wie loert er vanuit de bossen ons huis in? Fantasie genoeg als het om het dierenrijk gaat.

Goed….tijd om te ontbijten en daarna in te pakken. We gaan weer op route. We gaan op weg naar Bacalar. We hebben de komende nachten vastgelegd in verband met carnaval. We hebben hiervan geleerd toen we eerder in Panama niets vast gelegd hadden en er nauwelijks meer aan een fatsoenlijke slaapplek te komen is.

De weg is op zich niet spannend. Eigenlijk is de weg dwars door Yucatan één rechte weg. Er liggen ontelbare verkeersdrempels in, maar de weg maakt amper bochten. Er is nog steeds veel vrachtverkeer op de weg. We hebben het idee dat dit 24 uur per dag door gaat….alles voor die Maya trein. Met grote regelmaat staan er werkmannetjes (of vak vrouwen) het verkeer te regelen op deze grote doorgaande weg. Zij zorgen ook dat de vrachtwagen uit kunnen voegen of in kunnen voegen vanaf de werkplaatsen. En dat alles met 1 oranje vlaggetje.

We arriveren tegen de klok van 14 uur in Bacalar. Onze slaapplek voor de komende dagen is al gereed voor ons, dus we mogen ons al settelen. Tijd voor koffie! We wandelen het dorp in en er hangt een relaxte sfeer hier. Wel zien we op de spandoeken dat ze hier al carnaval gevierd hebben de afgelopen vier dagen. We zijn verward. Later zoeken we dit op en lezen we dat elke dorp (of stad) dit op een eigen wijze kan vieren. Dus hier zijn ze al klaar en vrijdag beginnen ze in Tulum. Jeetje….het is maar goed dat we hier niet voor carnaval kwamen…al hadden we dan van te voren onderzoek gedaan waar we moesten zijn. Dus de komende dagen staan in het teken van chillen!

We hebben de hele vakantie nog niet zoveel toeristen gezien als vandaag hier. Ongelooflijk…dus daar moeten we weer even aan wennen. De prijzen zijn er hier ook weer naar, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat gaan we morgen doen? Nog geen idee….dat mag als je gaat chillen. 😉

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *