Palenque – Misol Ha

Posted by on 5 februari 2024

4 februari 2024

Vandaag gaan we op weg naar de waterval Misol Ha. Deze waterval ligt op dezelfde weg als gisteren, maar slecht ruim een half uur van Palenque vandaan. We zijn lekker op tijd op pad, dus er is nog niet zoveel verkeer op de weg. Deze keer mogen we 10 pesos per persoon betalen voor het weggebruik en 20 pesos per persoon voor de waterval. Dan zal gisteren die twee keer betalen dus ook wel okay geweest zijn. Op het parkeerterrein staan nauwelijks auto’s. Heerlijk!

Deze waterval maakt een val van 35 meter en je kunt dus achter de waterval door lopen. Je voelt de kracht van het water als je er achter loopt. Het hele pad is nat van het water, dus we moeten goed uitkijken waar we lopen. Ook dat is fijn als er niet zoveel mensen zijn dan hoef je je ook niet opgejaagd te voelen. Boven kun je ook de grot nog in. Ook deze staat deels onder water, maar dit laten we voor wat het is en klauteren op ons gemak weer naar beneden.

Beneden valt het water in een poel en hier kun je zwemmen. Wij genieten van het uitzicht, maar laten dat zwemmen voor wat het is. Hier is het wel veel warmer dan boven en we genieten spontaan van het feit dat we nat geworden zijn. Verkoeling van moeder natuur gekregen. Op het moment dat wij alles gezien hebben, zien we de busjes aankomen met mensen. Wat een geluk hebben wij gehad dat we zo’n rustig moment hadden.

We toeren terug naar Palenque en gaan genieten van een ijsje bij de ijscoboer. Heerlijk! Het is inmiddels namelijk 35 graden, dus dat ijsje fietst er wel in. Toch sluiten we hier af met een cappuccino ook al is het zo warm.

We rijden nog even naar Catazajá. Dit ligt een half uurtje verder op aan een groot meer. Kijken of daar wat verkoeling te halen is. We vinden een mooi kerkje met bloemen aan de buitenzijde van de kerk. Het is een waar kunstwerk. De huisjes hebben hier allemaal een mooie pastelkleur. Het heeft wel iets. Aan het water is weinig te doen. Waarschijnlijk zitten de Mexicanen op zondag ook thuis in de airco in plaats van buiten. Na even rond gekeken te hebben besluiten we maar terug naar huis te rijden. Bij het terugkeren komen we bij “Aduane Dos Bocas” uit. Dit is een douanepost tussen de overgang van de regio Tabasco en Chiapas. Serieuze poortjes staan er, waarbij je aan moet geven of je iets aan te geven hebt en er worden foto’s bij dit poortje gemaakt. Tja….we hebben niets aan te geven en er is ook niemand die ons uit de rij haalt.
Bijzonder weer!

Langs de kant van de weg staan verkeersborden die waarschuwen voor overstekende apen. Ze hebben om de paar kilometer over de weg netten gespannen als een soort van hangbrug waar ze veilig over kunnen steken. Tof om te zien!

Vanavond lopen we nog even via het centrum en nuttigen een lichte maaltijd met een cappuccino. Via de supermarkt lopen we terug naar huis. Het is nog steeds 30 graden. Het voelt wat klammig, maar we wennen er inmiddels ook aan.

Morgen gaan we weer een stukje verder de jungle in. Hier was het best nog wel bewoond. Kijken waar we morgen op uit komen.

Warme groet,

Ria en Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *