San Cristobal de las Casas – nog een dag

Posted by on 1 februari 2024

31 januari 2024

Vanochtend werd Ria al een beetje appelig wakker, maar het idee was om toch rustig aan de dag te gaan starten. Toen we de bakker aan deden voor een ontbijtje werd ze al akelig bij het idee alleen al. Dus na Linda’s ontbijt terug naar huis om te zien of ze verlost kon worden van haar appeligheid.

Na een korte tijd gaan we toch weer proberen iets te ondernemen. We gaan op zoek naar de streetart. We komen door leuke kruip door straatjes met kinderkopjes en soms zelfs niet bestraat. Hier en daar vinden we mooie muurschilderingen en we zien een van de artiesten ook actief met het opbouwen van een nieuwe muurschildering. We komen vervolgens terug in het centrum uit en het is inmiddels lunchtijd geworden. Opnieuw wil Ria niets te eten, maar een sinaasappelsapje heeft ze wel trek in. Oeps…..na de eerste slok lijkt deze al verkeerd te vallen. Dus dat wordt leven op water en droog brood.
We besluiten terug naar huis te keren. Ria pakt haar rust en Linda gaat met een boek de binnenplaats op. Het zonnetje schijnt dus er is geen man over boord. Gewoon lanterfanteren…daar is de vakantie toch ook voor?!

Morgen zouden we eigenlijk een reisdag hebben, maar we nemen het risico niet en vragen of we hier een nacht langer kunnen blijven. Dan hoeven we nergens naar te kijken en zien we morgen wel weer hoe het dan gaat.

Vanavond gaat Linda alleen op zoek naar de bakker om haar avondeten te kopen, want tja….er moet toch ook goed voor de innerlijke mens gezorgd worden.
Op het centrale plein wordt weer volop Marimba gespeeld en vandaag staan er ook vele mensen te dansen. Gezellig hoor!
Met het brood onder haar armen en een cappuccino to go keert Linda terug naar huis. Picknicken op het grote bed….

Wat de dag van morgen brengt? We zullen het wel zien. We gaan ervan uit dat Ria weer fris en fruitig is en vitamine D op kan doen.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

2 Responses to San Cristobal de las Casas – nog een dag

  1. Moeders

    Och wat naar voor Ria hopelijk is ze na een nachtje goed slapen weer opgeknapt en dan nog een dagje lanterfanten.
    Beterschap Ria, ziek zijn is niet leuk en zeker niet op je vakantie.
    Lieve groetjes.

  2. Toon de leijer

    Inderdaad niet leuk om op vakantie ziek te zijn. Hopelijk is het maar voor een dagje. Beterschap ???????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *