Merida

Posted by on 23 januari 2024

22 januari 2024

Wat een lekker plekje hebben we hier! We hebben heerlijk geslapen op een goed bed en de douche deze ochtend was zalig. 😀
Vervolgens een heerlijk ontbijt. Starten met een kop koffie en vers fruit….en daarna nog iets te kiezen. Een Mexicaanse omelet voor Ria en wafels met vers fruit voor Linda….glaasje jus d’orange erbij…en lekker buiten met een koel briesje door onze haren. Mmmmm

Vanochtend gestart met het raadplegen van Google Maps…kunnen we de wandeling naar het centrum van Merida voorzien van een koffiestop, zodat het te doen is voor de nieuwe heup 😉 Ze moet nog wat trainen zullen we maar denken. Op ongeveer de helft vinden we een koffietentje, dus we besluiten met de benenwagen te gaan.

We lopen door nog stille straten, via de universiteit naar het koffietentje. Ze branden hier zelf de koffiebonen, maar het lijkt wel een garagebox die wat aangekleed is. We worden hartelijk ontvangen en genieten even van het rustmoment. Vervolgens hervatten we onze weg weer naar het centrum.

We starten bij de kathedraal, want die sluit om 12 uur tot het einde van de middag en dat zou jammer zijn. Nu pikken we een gedeelte van de mis van 10 uur mee. Deze keer zijn de banken niet zo goed gevuld. Het is natuurlijk ook gewoon een werkdag, dus wie heeft er dan tijd om om 10 uur naar de mis te gaan. Er was namelijk ook al een mis om 9 uur en ook nog één om 11 uur….het kan niet op. We verstaan de pastoor niet, maar hij vertelt beeldend en we kunnen ons voorstellen dat men graag naar hem luistert.

Op het plein genieten we van het mooie weer en kijken we mensen. We worden aangesproken door een man en hij vertelt ons in het Engels dat we eigenlijk echt even langs de Maya markt moeten gaan. Alle spullen die daar worden verkocht komen van de Maya’s en niet uit China. Er is ook een galerie bij. Hij bedankt ons dat hij zijn Engels mocht oefenen met ons. Ach we lopen er even langs en ze hebben er inderdaad schitterende spullen. We kijken naar een beeldje wat we wel leuk vinden, maar we vinden het echt te duur voor een souveniertje. De beste man wil nog wat van de prijs af doen, maar we blijven de prijs te hoog vinden. We verlaten het pand zonder iets, maar ach…we zijn pas een paar dagen op weg.

We lopen nog wat door de straten om vervolgens nog eens in het park onze voeten te laten rusten. Opnieuw worden we door een man aangesproken. Gezellig praatje over ditjes en datjes en uiteindelijk komen we toch weer op de Maya markt….mmmmm….misschien toch allemaal niet zo toevallig?

Het begint wat de druppen en het mag eigenlijk geen naam hebben, maar dit lijkt een mooie tijd om koffie te gaan drinken. Dat was een goed besluit. Het regent even door en als wij buiten komen voelt het weer behaaglijk aan. We slingeren door de stad naar diverse pleintjes met allemaal hun eigen charme. Genoeg bankjes om af en toe te gaan zitten en vooral van de mensen te genieten. Bijna geen zwervende honden hier, maar des te meer zwervende mensen die we zien.

We zijn inmiddels moe geraakt en besluiten op ons gemak terug naar huis te lopen. Onderweg even langs de flappentapper, zodat we buiten de stad ons ook kunnen bedruipen. Het begint wat benauwder te worden en de lucht lijkt dicht te trekken. Het is zeker niet koud. Net voordat we thuis zijn begint het opnieuw te druppen.
Tijd om te relaxen….

Vanavond besluiten we met de auto naar het restaurant te rijden. Er zitten al genoeg kilometers in de benen inmiddels. We eten wat en als we terug buiten stappen lijkt de weg wel een rivier geworden. Het heeft enorm hard geregend en de straten staan blank. We zijn blij met onze hoge auto, maar zeker ook dat we niet helemaal hoeven te lopen nu door de diepe plassen en/of gladde tegels.

Okay, nu is het weer tijd om te gaan dobbelen….welke kant gaan we morgen weer op? Jullie zullen het met een beetje geluk morgen weer lezen.

Warme groet,

Ria en Linda

One Response to Merida

  1. Moeders

    Sterk van jullie om nog niks te kopen.
    Maar mmmm ………hebben we daar geen ervaringen mee, doen we later…………(.zuid Afrikaanse hoed. ????????)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *