Batillo – Winterton

Posted by on 15 november 2022

14 november 2022

Het doel was deze ochtend om om zeven uur voor de bakker te staan en dat was gelukt. We hadden al wel een eleverende ochtend achter de rug. De apen waren ook al vroeg actief in de vuilnisbakken aan het struinen. Ria kwam terug van het sanitaire blok en twee apen vonden dat wel verdacht. Ze gingen in de aanval en kwamen met tweeën steeds dichterbij en keken niet echt vriendelijk. Het gebeurde vlakbij Willard. Ria gilde en liep ondertussen achteruit. De dames in Willard zagen het gebeuren en gilden mee en sloegen tegen de wand van Willard. De camper stond niet met de deur naar Ria toe, dus het moest allemaal via de wand. Ze kwam veilig weg daar maar de schrik zat er even in. Dit gebeurt dus als apen bij het (menselijk) eten kunnen via het afval. Ze worden er dus echt agressief van.

Maar goed bij de bakker haalden we lekkere verse broodjes voor later in de ochtend. Via Durban reden meer landinwaarts. Steeds meer kwamen de bergen in zicht. De omgeving veranderde en het was ook wel te zien dat hier de welvaart weer minder is. Kleine huisjes, die soms niet af zijn maar zo goed en als kwaad dat het kan wel bewoonbaar zijn gemaakt. 

Na ruim twee uur rijden nuttigden we ons ontbijt op een parkeerplaats. De zon scheen wel lekker, maar het bood niet echt de ruimte om buiten te eten. Na onze buikjes weer rond gegeten te hebben, konden we weer door.

Het werd weer steeds rustiger op de weg. Opvallend is ook dat geen andere campers tegen komen op de weg. Op de campings zijn het ook vaak mensen die daar langer staan met een goed ingepakte caravan. Het toeristenseizoen moet echt nog op gang komen.

We kwamen steeds dichterbij de Drakensbergen en wat zijn ze mooi. We zitten inmiddels ruim 1200 meter hoog, dus het voelt buiten echt wel koeler. De wegen werden steeds smaller, maar wel mooier. Uiteindelijk hebben we een mooi plekje gevonden op een camping met uitzicht op de Drakensbergen. Met een vestje aan genoten we van het uitzicht. Het is een mooie camping met goede faciliteiten, dus heerlijk om de badkamer hier maar eens te gebruiken. Waar tref je op een camping in de bergen nu een regendouche? Nou hier dus….verwennerij.

Hier trouwens geen apen, maar rondscharrelende kippen, hanen met kuikens. We hebben het gekraai al mogen horen…dat wordt morgen weer lekker vroeg op waarschijnlijk.

Meestal drinken we buiten na het eten nog koffie, maar de temperatuur is dusdanig teruggelopen dat we de koffie maar lekker binnen doen. Het wordt wel echt een ritme….om iets over zeven zitten we aan de koffie. Dus we kunnen waarschijnlijk om acht uur onze luikjes weer sluiten. 😀

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.