Van Laura naar Clare

Posted by on 8 december 2016

7 december 
We raken in een superrelaxte stand, lijkt wel…….nog even lezen in bed, op ons gemak opstaan, ontbijten, spullen opruimen en dan de weg op…..het lijkt wel vakantie 😉

Het zonnetje scheen zo lekker in “onze” tuin dat we weinig drang voelden om te gaan. Maar nog een dag blijven in Laura is te veel van het goede. 
Via leuke landweggetjes rijden we ook vandaag nog door de Soutern Ranges. Het eerste dorpje wat we aan doen, lijkt nog geen koffie voor ons te hebben. We toeren op ons gemak verder. Vandaag weinig uitkijkpunten, maar toch genoeg te zien. 

We komen in Jamestown aan en dat ziet er wel gezellig uit. We drinken wat bij een bakker, waar de plaatselijke huisvrouwen ook zitten bij te buurten. Maar ook de stoere werklui zien we binnen komen om koffietijd te houden. 
Vanuit Jamestown rijden we naar Peterborough, maar hier zijn ze het centrum onder handen aan het nemen. Genoeg leven in de brouwerij, maar wij zoeken een ander dorpje voor de lunch. In dit dorp staan overigens nog oude stoomtreinen….mooi om te zien.
We slingeren verder naar Burra. Burra is een oud mijndorpje. Vanaf een berg kunnen we de oude kopermijn zien liggen. Nu we de goudmijn in Kalbourlie Boulders gezien hebben is dit maar een kleine mijn. Er liggen hier nog wel oude gebouwen om de mijn, die goed bewaard zijn gebleven. Het dorpje is levendig en we besluiten hier wat te eten. In een antiekzaakje, waar ze een soort van tearoom in gemaakt hebben, strijken we neer.

Gezellig! Op de achtergrond kerstmuziek en in de etalage kerstbomen e.d…….buiten 30 graden…..blijft bijzonder.
Als we klaar zijn, dubben we even……zoeken we een camping of rijden we de Adelaide Hills nog in. We besluiten voor vandaag te stoppen. Ze voorspellen voor morgen minder goed weer: storm en op sommige plaatsen regen…..kunnen we beter dan in de auto zitten en nu van de zon genieten.

We rijden nog door naar Clare en daar ligt in de bossen een mooie camping.
We bekijken wat weerberichten, maar in de hele omgeving ziet het er somber uit morgen…..laten we hopen dat de weersvoorspelling het mis heeft voor die dag.
We rijden richting de Hills morgen en beetje geluk kunnen we daar heel wat verjaardagen met iets lekkers “bij vieren”. Uit evaring weten we dat in de Hills lekkere dingen te verkrijgen zijn. 😀
Warme groet,
Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.