Van McLaren Vale naar Adelaide

Posted by on 11 december 2016

11 december 
Gisterenavond nog tot 22 uur kunnen swingen…..we kunnen niet anders zeggen dan een goede dj en enthousiast publiek. Leuk om van te genieten! 

Vannacht was de laatste nacht slapen in de bus……jaja…onze eigen keuze, maar het is toch jammer! Jolly Jumper en wij waren echte maatjes! 
Na het ontbijt en de afwas was het tijd om de bus om te bouwen. Bed terug naar banken, dekbedden boven op het bovenbed, dus onze kleding uit onze kledingkast en terug in de rugzak.

Vegen, koelkast even uitdoen en verder hadden we weinig vuil gemaakt, dus waren we zo klaar.
We wilden vanuit hier door de Mount Lofty Ranges naar Mount Lofty rijden. Helaas….zoals de mevrouw, die verkeersleider speelde, tegen ons zei: ” jullie hebben de verkeerde zondagochtend uitgekozen om via deze weg naar boven te gaan”. Oftewel er zou een auto toer met oude auto’s plaats gaan vinden op deze routen, dus geen ander verkeer.

Nu zijn we niet voor één gat te vangen….gaan we een stukje terug en nemen we een parallel weg. Even dachten we dat we gefopt werden, want daar was een fietswedstrijd aan de gang, maar daar mag je gewoon tussendoor rijden.
We slingerden dus door de bergen richting Mount Lofty. We hebben eerst Windy Point aangedaan. Dit gaf een mooi uitzicht, maar niet mooi genoeg voor een foto vonden wij. Het was inmiddels wel tijd voor een bakske, dus deden we in Crafer een tussenstop. Er was hier maar één hotel, dus dronken we hier die cappuccino. Niet helemaal ons type stopplekje, maar ja er was een terras en koffie. Na de koffie door naar Mount Lofty.
Eenmaal bovenop de berg stond dat je vooral niet moest vergeten te betalen en je ticket voor het raam te leggen. Maar waar zijn die betaalautomaten dan? Even bij een andere auto gespiekt en ook deze had geen kaartje. Mmmm…..we lopen verder richting bezoekerscentrum en wat blijkt…..we hoeven niet te betalen op dit moment. De parkeerautomaten zijn gestolen. Nou ja is dat wat?! 

Schitterend uitzicht hier over de zee en Adelaide. Weer zo’n moment wat je eigenlijk niet vast kunt leggen. We genieten van het uitzicht. 
Vervolgens slingeren we weer door de bergen en is het lunchtijd geworden. In een klein dorpje eten en drinken we wat op het terras. Het is heerlijk rustig hier.

Na de lunch is het tijd om richting Adelaide te gaan. Met een schitterende route door de bergen zakken we langzaam naar beneden. En dan in ene is hij daar……de koala….WoW……dit hadden we niet meer gedacht……joehoe…..hier worden we zo blij van!

Met wat kunst en vliegwerk weten we foto’s van hem te maken. Onze dag kan niet meer stuk.
Vanaf vandaag gaan we 4 nachten in een hotel verblijven. De komende nachten in een goed bed, zodat we uitgerust terug naar huis kunnen. Lekker een eigen douche en wc……kamperen is echt niets mis mee, maar dit is ook lekker om er vervolgens weer (ruim) een jaar tegen te kunnen.
Vanavond vielen we met onze neus in de boter. Het was Carols by candlelight in de stad. Kerstliedjes meezingen met (on)bekende artiesten. Mooie sfeer……iedereen op het gras, eten en drinken bij en lekker in het zonnetje. Kerst mag best met 30 graden!

Einde van de avond, rond de klok van 22 uur, kregen we nog vuurwerk. Onze start in Adelaide is goed!
Nog even terug naar huis lopen….het is zo’n 20 minuten lopen, maar het is goed verlicht en er lopen nog genoeg mensen over straat.
Warme groet,
Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.