Van Port Augusta naar Laura

Posted by on 6 december 2016

6 december 
Vandaag was de temperatuur al aardig hoog toen we opstonden. Het zonnetje scheen lekker en dat ontbijt zo gezellig.

Na het ontbijt de supermarkt bezocht, zodat we ons geen zorgen hoefden te maken waar we vandaag uit zouden komen.

We gaan lekker toeren door de flanken van de Flinders bergen.
We starten bij Wilmington. Dit ligt helemaal nog niet zo ver van Port Augusta, maar het oogt al zo anders. We wanen ons in de bergen. Via de Horrocks pas slingeren we naar boven. 

We krijgen een afslag naar Hancocks Lookout en dat was even een uitdaging. De weg was maar 7km, maar hoe verder we kwamen hoe slechter de weg werd. Kuilen, bulten, stenen….het was er allemaal en dat voor onze Jolly Jumper. Maar…..het uitzicht was schitterend. We konden over de Golf van Spencer kijken (we zagen Point Lowly liggen aan de andere kant van de golf en daar waren van de week nog)’ maar ook over de uitlopers van de Flinders. 

In Wilmington een cappuccino op…..zo die mevrouw wist wat sterke koffie zetten was. Maar lekker op een terrasje zitten in alle stilte, want er komt nauwelijks verkeer door deze plaats.
We rijden daarna door naar Orroroo. Deze weg was minder spectaculair. Zeker relaxt rijden langs de graanvelden. Net voor Orroroo lag de Red Gum Tree. Dit is de hoogste red gum tree in deze omstreken en al meer dan 500 jaar oud. Inmens groot, maar hij stond er mooi bij.

Orroroo gaf ons lunchtijd. Wederom op een terrasje maar nu met iets meer bewolking.

Na de lunch rijden we via de Tank Hill lookout. We konden uitkijken over de omgeving, maar wat ons opviel waren de vele slakkenhuisjes in het gras. 
Na Orroroo zagen de lucht dicht trekken, maar ach…..we hebben nog wat te rijden, dus geen probleem. We rijden op een smallere weg, maar dat maakt het ook leuk. We gaan op zoek naar de Magnetic Hill. Geen idee wat we daar aan gaan treffen. We weten alleen de kilometers er naar toe. In eerste instantie zien we een grote magneet in het veld staan, maar deze is van iets gemaakt (weet niet wat), maar laat op sommige plaatsen al los. Dan blijkt dat een bord voorbij gereden zijn met instructies. Zet je motor af, zet de auto in zijn vrij en laat de rem los en kijk wat je auto gaat doen. Bizar…….maar de auto rijdt achteruit terug de weg op omhoog……magnetisch veld….. we hebben het zelfs gefilmd! Inmiddels waren er een paar druppels regen gaan vallen, maar het mocht de naam bui eigenlijk niet dragen.
We komen schapen, hagedissen en kangoeroes tegen. Het blijft allemaal mooi.
Uiteindelijk komen we in het dorpje Laura aan. Dat moeten we natuurlijk even vastleggen en door appen naar Laura. Geen idee of ze al wakker is, maar dit moet ze zien.

In het dorp bevindt zich een chocolaterie en we besluiten daar maar eens binnen te wippen. Mmmmmm ze hebben mudcake schepijs……één bolletje in een wafel……..alsof er een engeltje over je tong…..

We stoppen in dit dorp vandaag. We nemen de (enige) camping in het dorp, maar ziet er goed uit. We wandelen nog even terug naar het dorp om wat beelden en historie te zien. Wandelen is daarnaast ook weer wel even lekker.
We konden vanavond lang buiten zitten, maar toen we uiteindelijk naar binnen gingen en even op keken van onze boeken bleek het verlichte bomen feest te zijn. De bomen op de camping zijn voorzien van gekleurde kerstlichtjes. Gezellig!
Morgenochtend zullen we eens bedenken hoe we de route verder gaan rijden. We willen zondag in Adelaide aankomen, dus we hebben nog tijd!
Warme groet 
Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.