Port Augusta

Posted by on 5 december 2016

5 december 
De lucht zat deze ochtend dicht….niet echt koud….wat fris….mmmm

Vandaag was het doel Augusta ontdekken, dus dat hebben we ook gedaan. Het centrum was niet ver van de camping. De brug over en daar lag het al te wachten op ons.
Twee jaar geleden zijn we hier ook langs gekomen, dus we hebben wat herkennigspunten. Toen was het slechts een korte stop en nu gaan we op ontdekking.

We hadden in een folder over de stad een stadswandeling gezien van ongeveer 1,5 uur. Dat is een mooi tochtje. We liepen langs oude gebouwen van betekenis voor Augusta. De é?n echt wel mooier dan de ander. De kerkjes waren helaas allemaal dicht. We wandelden langs het water, maar het was niet druk door het sombere weer. 

Na de wandeling op zoek naar het beloofde gebakje, maar ook nu weer wilde het niet lukken. Chocoladetaart met pepermunt is niet ons ding.
Toen we het centrum wel gezien hadden zijn we nog naar een uitkijkpunt gereden. Bij helder weer zijn waarschijnlijk de Flinders Ranges te zien, maar nu niet.

Tijd om naar de botanische tuin te rijden. Deze ligt buiten de stad. Nu begrijpen we waarom……dit is geen tuin zoals in de meeste steden. Het is eigenlijk een natuurgebied, waarin wandelingen gemaakt kunnen worden. Zeker langs bloemen en planten met de bekende bordjes erbij wie en wat ze zijn. Mooi uitzicht over een rode klif…..wederom vernoemd naar Flinders. 

Het bezoekerscentrum had ook een café en inmiddels was het echt wel lunchtijd. Geen gebak dan maar iets lekkers voor de lunch 😉

Het had wel iets gemoedelijks hier. Inmiddels was de lucht donkerder geworden en begon het te onweren en weerlichten. Even maar en een paar druppels en toen hield het weer op.
Terug op de camping scheen de zon en werd het zeker geen 30 graden, maar lekker in ons hemd in het zonnetje. De WiFi wil hier op de camping niet zo lukken, dus met horten en stoten kunnen we wat laten weten. Maar ach….we lopen niet in zeven sloten te gelijk.
Morgen pakken we de draad weer op en rijden we weer een stukje dichter naar Adelaide.
Warme groet,
Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.