Van Tumby Bay naar Port Augusta

Posted by on 5 december 2016

4 december 
Vandaag werden we met bewolking wakker….automatisch verwachtten we dan dat het fris was toen we opstonden, maar niets was minder waar. Het was warm en de wind die waaide leek wel een föhn. 

Voor vertrek nog even naar de zee gaan kijken, want die oogt gewoon anders als deze rauwer is. 
We reden het dorp uit en al snel nam de wind behoorlijk toe. Zo’n harde wind hebben we tijdens de vakantie nog niet gehad. Het zijn geen stoten, maar een constante harde wind. De zon deed zijn best, maar kreeg het niet gewonnen van de bewolking. Het werd grijzer en grijzer.  
We kwamen net aan bij Port Neill en het begon te regenen. Er viel dus weinig te zien.
We vertrokken richting Arno Bay, maar de regen was nog erger geworden, dus we konden hier de auto niet uit om wat te bekijken. 

We realiseerden ons dat we dit weer eigenlijk helemaal nog niet gehad hebben en we dus niet mogen mopperen.
We reden door naar Cowell en helaas regende het nog steeds. Jammer, want ze hadden hier, een markt waar de straten voor afgezet waren, maar helaas…..toch maar een bakske koffie hier gedronken en we hadden onszelf iets lekkers beloofd, want de moeder van Linda is jarig. Pech….het gebak zag er hier niet uit dat je dacht: “hier word ik blij van”.
We zijn maar doorgereden naar Whyalla en hier leek het op te klaren. De regen nam af, de lucht werd minder grijs en de zon deed zijn best om zich te laten zien. We zijn op zoek gegaan naar de beeldjes van Flinders en co. Zij staan samen uit te kijken over de zee. Zij hebben destijds samen dit gedeelte van Australië ontdekt. 

Vervolgens naar een uitkijkpunt op een berg, hier stonden destijds vier kanonnen om het land te beschermen. We vonden dit punt minder bijzonder, maar ja we kunnen ook niet alles geweldig vinden.

Door het centrum gereden, maar alles leek gesloten te zijn. Wel een mooi moment om de openbare wc weer eens te keuren. Zoals gebruikelijk weer netjes. We maakten nog wat foto’s en toen was het tijd om eens boodschappen te gaan doen. 
Na de boodschappen even een WiFi punt gezocht, zodat we moeders konden feliciteren met haar verjaardag. Helaas hadden wij nog steeds geen gebak gevonden, dus die houden we morgen te goed.

 

We reden via Lowy Point om nog een oude vuurtoren te bezichtigen. De zon scheen inmiddels flauwtjes, maar deze plek was zeker mooier geweest met een volle zon. 

Met de temperatuur was overigens nog steeds niets mis.
We bereikten inmiddels Port Augusta en het was weer een mooie tijd om te stoppen. We kwamen aan bij een camping en die verwelkomde ons met welkom op de Noordpool. Hoe grappig kan het zijn….de mussen vallen gebraden van het dak…..
Het is heerlijk hier. Nog steeds warm en lekker buiten hangen in onze stoeltjes……morgen maar een Port Augusta bezoeken.
Warme groet,
Ria en Linda

One Response to Van Tumby Bay naar Port Augusta

  1. Jolanda

    Geen oversteek naar de Noordpool ?????