Van Penong naar Elliston

Posted by on 3 december 2016

2 december 
Waarschijnlijk toch moe geweest van de lange reisdagen, want we werden pas om 7 uur wakker. Nu wordt het hier ook wel later licht dan in het Westen. De nacht had een schitterende sterrenhemel overigens.
Van Penong eerst naar Ceduna voor de quarantaine check. Nou dat was zo gepiept. De beste man wilde in onze koelkast kijken en tja…..daar zat niet veel meer in. Dus het was okay en hij wenste ons een veilige reis.

In Ceduna was het tijd voor koffie en het thuisfront laten weten dat we de oversteek veilig gemaakt hadden. Bij hun was het inmiddels 1 uur in de nacht, maar van beide families kwam een reactie.

Tijdens het koffiedrinken ook lievelinda.nl aangevuld, zodat we weer bij waren.
We hebben onze weg vervolgd naar Streaky Bay. Een mooie baai met wederom helblauw water. Het dorp is niet zo groot, maar ze hebben er een leuk café waar we dus onze lunch kunnen nuttigen.

Erg brutale zeemeeuwen wonen hier en ze zitten te azen op het moment dat je niet oplet, zodat ze je eten mee kunnen nemen. No way, misters! 
We genieten erg van de route langs de kust en door de akkers van de boeren. We zien hier wat meer reptielen oversteken op de weg. Ook mooi! 
We nemen de afslag naar Venus Bay. Zeker ook mooi, maar het waait hier meer en dat maakt het fris. Op een lantaarnpaal zit een pelikaan op zijn gemak eens te bekijken wat we aan het doen zijn, maar nadat hij waarschijnlijk heeft bedacht dat we geen bedreiging zijn steekt hij zijn snavel onder zijn veren. Standje slaap. Vanaf een uitkijkpunt kunnen we nog zien hoe steil ook hier de kliffen zijn en daar hadden we net eigenlijk nog geen idee van.
We zakken verder af naar Elliston. Het is tegen 3 uur en dat is een mooie tijd om weer een camping aan te doen. Eerst nog even kijken of er een supermarkt is, maar die liet wel wat te wensen over. Brood bij de bakker kopen dan en vanavond een gebakken ei op brood. 
Op de camping even wat handwasjes doen, zodat het lekker kan drogen aan de droogmolen in de wind en zon.

Daarna nog even naar de baai gelopen, maar deze was minder aantrekkelijk dan die we eerder gezien hebben. Nog steeds mooi, maar ja…..we kunnen vergelijken. Er lag meer zeewier op het strand wat direct een minder mooi wit zandstrand geeft.
Ach vanavond nog eens wat lezen en bedenken waar we morgen op af gaan. De camping zou WiFi hebben, maar helaas……geen verbinding met internet. Dus het verhaaltje zal op zich moeten laten wachten.
Warme groet
Ria en Linda

2 Responses to Van Penong naar Elliston

  1. Inge DL

    7u opstaan is nog vroeg :-p

  2. Jolanda

    Ja logisch dat je zo lang slaapt, als je de hele nacht naar die prachtige sterrenhemel ligt te staren????